[DOBRE BROJKE POSJEĆENOSTI 'SRCA ZAGORJA'] Ove godine nastavljamo razvoj aktivnog i cikloturizma

18.4.2019. Turistička zajednica
  • Podijeli:

 

Za turističku zajednicu područja 'Srce Zagorja' iznimno je uspješna godina. Osvojili su brojne nagrade, a bilježe i respektabilan broj turističkih dolazaka i noćenja

Krajem ožujka, u Svetom Križu Začretju, održane su sjednice Turističkog vijeća i Skupštine TZP Srce Zagorja, gdje su usvojena izvješća o izvršenju programa rada za 2018. godinu.

Brojne nagrade

Turistička zajednica ostvarila je podršku Hrvatske turističke zajednice te u partnerstvu s Osnivačima provela brendiranje i pozicioniranje TZP Srce Zagorja unutar krovne marke "Zagorje – Bajka na dlanu“ pod apelom „Doživi Zagorje“ te projekt razvoja cikloturizma.

- Nabavkom električnih bicikala uvelike smo unaprijedili svoju turističku ponudu koju i onim nešto manje aktivnim turistima uvelike proširuju mogućnost uživanja u ljepotama raskošnog i brežuljkastog zagorskog krajobraza, bogatoj kulturnoj baštini i ostalim znamenitostima – rekla nam je direktorica Turističke zajednice Srce Zagorja, Karolina Hostić uz riječi da su u 2018. godini obilježena i dva jubileja. Naime, manifestacije „Igrajte nam mužikaši“ u Bedekovčini i „Prvi glas Zagorja“ u Svetom Križu Začretju proslavile su velikih 50 godina postojanja. Vrlo uspješne i s velikim brojem posjetitelja bile su manifestacije „Branje grojzdja“ u Pregradi i „BadlFest“ u Krapinskim Toplicama te Prosinačke svečanosti u Zaboku uz tradicionalni doček nove godine. Održane su i brojne druge manifestacije: Sajam vina, Kostelska uskrsna pištola, HGF, Međunarodni festival balona, Ljeto na Bajerima, Monok@, Mala Erpenjatrekk i kao najznačajnija i najmodernija turistička manifestacija na području destinacije - Zagorje trekk. - Važno je naglasiti da događanja provodimo u uskoj sinergiji s institucijama, gradskim i općinskim udrugama, brojnim volonterima i jedinicama lokalne samouprave, gdje je turistička zajednica uglavnom u ulozi suorganizatora i promotora – dodala je Hostić.

Planovi

U 2018. godini na području Turističke zajednice područja Srce Zagorja ukupno je ostvareno 21.509 dolazaka turista. Domaći gosti ostvarili su 44.673 noćenja, a strani 15.789. Udio dolazaka domaćih turista je 64,27% s ostvarenih 73,89% noćenja. Udio stranih gostiju je 35,73% u dolascima, koji su ostvarili 26,11% noćenja. Najveći broj noćenja ostvaruje se na području Krapinskih Toplica, koju slijedi općina Sveti Križ Začretje. Općine Bedekovčina i Krapinske Toplice bilježe veći dolazak i noćenja domaćih gostiju dok preostale Općina Sveti Križ Začretje te gradovi Zabok i Pregrada bilježe obrnuto, veći udio stranih gostiju. Broj smještajnih kapaciteta porastao je za novih 15 smještajnih objekata. Posjete Muzeju Grada Pregrade i kupalištima u Vodenom parku AqaueVivae, Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice i Toplice Hotelu zadržali su istu razinu posjetitelja.

- Turistička zajednica područja Srce Zagorja na Danima turizma održanima na Hvaru imala je velikog razloga za slavlje, cijela županija proglašena je najuspješnijom destinacijom kontinentalnog turizma, a Krapinske Toplice, kao sjedište Turističkog ureda TZP Srce Zagorja, ponijele su laskavu titulu najuspješnije destinacije turizma zdravlja. Manifestacija „Kostelska uskrsna pištola“ ovjenčana je najboljom tradicijskom manifestacijom „Simply the best“ u Varaždinu, a ja sam u Sloveniji, u Žužemberku, na sjednici kojoj je nazočio predsjednik Pahor, primila priznanje za razvoj međunarodnih odnosa između Občine Žužebmerk i Grada Pregrade – ispričala je Hostić. A pred TZP Srce Zagorja u 2019. godini veliki su planovi. Nastavlja se, ističe direktorica, brendiranje destinacije kroz osnovni apel„Doživi Zagorje“. -Prateći današnje trendove uz promociju brenda naglašavamo doživljaj kao pokretač odnosno motiv dolaska u Zagorje dok nam je s naglaskom na razvoj cikloturizma i aktivnog turizma cilj poboljšati receptivne sadržaje kako bi ostvarili veću prepoznatljivost, a posljedično i sve ostale koristi razvoja turizma u destinaciji – istaknula je direktorica TZP. Tijekom godine intenzivirat će se i ulaganja u društvene mreže, druženje s blogerima i studijska putovanja novinara.

- Kao logični nastavak na turizam zdravlja istaknut ćemo outdoor aktivnosti kroz kreiranje višenamjenskog informativnog materijala te kartama i stazama povezati sveukupnu ponudu sportskih i rekreativnih sadržaja ovog područja. Uskoro će u funkciji biti i nova Internet stranica kojom ćemo objediniti sve naše informacije i sadržaje u jednu priču baziranu na doživljaju – rekla je Karolina Hostić za kraj.

Izvro: Zagorje.com

  • Ispiši:
Vrh