Događanja u Župi svete Jelene Križarice

30.11.2017. Događanja
  • Podijeli:

DUHOVNO-MEDITATIVNA VEČER

U našoj župnoj crkvi svete Jelene Križarice pozivamo Vas na duhovno meditativnu večer u četvrtak 7.12.2017. s početkom u 19 sati uz naše goste Amorose.

Amorose su vokalno – instrumentalni sastav akademski obrazovanih glazbenica koje izvode kršćansku duhovnu glazbu, kroz koju ljudima žele prenositi Radosnu vijest. Glazbeni sastav čine Iva Smojver (vokal i violina), Mateja Bunčić (vokal i klavir) i Petra Valentić (vokal i flauta), a kao glazbeno pojačanje pridružit će im se i njihovi prijatelji glazbenici Ivan Škunca (gitara), Martina Pustički (viola) i Saša Provlekanov (perkusije).

Nedavno su objavile svoju prvu autorsku pjesmu Predivan si Gospodine, koju su napisale kao osobnu molitvu, svjedočanstvo i slavljenje jedinog nam Isusa Krista, te smo po njoj i nazvali ovu slavljeničku večer.

https://www.facebook.com/AmoroseMusic/


https://youtu.be/510miCZMc3A

PALJENJE PRVE ADVENTSKE SVIJEĆE

U subotu 02. prosinca 2017. u predvečerje prve nedjelje došašća, s početkom u 17.00 sati a na poticaj i poziv našega župnika vlč. Marijana Culjaka uz pjevanje adventskih pjesama, čitanje Božje riječi i molitve za naše obitelji, domovinu, kao i za nova duhovna zvanja kako u našoj župi, nadbiskupiji i cijeloj domovini biti će upaljena svijeća na adventskom vijencu ispred oltara u župnoj crkvi kao i na velikom adventskom vijencu ispred crkve koji je dar Grada Zaboka našoj župi.

PRVU NEDJELJU DOŠAŠĆA BISKUP POZAIĆ POHODIT ĆE ŽUPU

Zagrebački pomoćni biskup u miru dr. Valentin Pozaić predvodit će misno slavlje prve nedjelje došašća 03.12. u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice u Zaboku. Misa zornica započinje u 06.00 sati.

MISE ZORNICE

Adventske zornice imaju neku posebnu draž. Advent kao početak crkvene godine i predbožićno vrijeme zahtjevno je jer u njemu ima dana posta, tj. odricanja od hrane te dana nemrsa, tj. dana kad se ne jede meso. Nekoć je nemrs bio u sve radne dane adventa. I mise zornice imaju pokornički značaj, jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu. Predstavljaju stoga neki oblik četiri tjednog trajnog odricanja od sna. Prvi kršćani su povezivali materijalnu noć i noć duše. Noću su odlazili na sastanke i tamo molili i slavili euharistiju kako bi doživjeli zoru svojih osjećaja, savjesti i duše, a onda izlazeći sa sastanka doživjeli i kraj noći. Noć je poodmakla, dan se približio. Kraj je patnji dolazi oslobođenje. Kraj je grižnji savjesti, dolazi oproštenje i otkupljenje. Kraj je preziru, dolazi sloboda i ljubav.....

 

Svaki Božić obnavlja tu nadu! Crkva čovječanstvu dovikuje da se nada, ona želi pridignuti one koji su slomljena srca, da ožive. Zora već sviće, dolazi dan i kraj tvojih muka. srca gore, evo zore….

Ustani danas ranije, pomoli se i zavapi Bogu. Sjeti se da te on voli, to više što si patnik. Sjeti se da je Bog svemoguć, prihvati svoje muke i predaj ih u njegove ruke. Doživjet ćeš kako prihvaćena patnja oslobađa od patnje kad je s Isusom. Nemoj očajavati jer dan se bliži!

Svete Mise ZORNICE u našoj župi počinju u 06.00 svako jutro. Pozivamo sve a osobito mlade da redovito dolaze na zornice tijekom cijelog adventa

 

HUMANITARNA AKCIJA ŽUPNOGA CARITASA I OVE GODINE POD NAZIVOM "BOŽIĆNA KOŠARICA"

I ovog Došašća od 01. do 20. prosinca 2017. Caritas župe Zabok i ove će godine u suradnji s trgovinama na području župe „TRGOCENTRA“ (Vatrogasni dom, Diskont, Hum i Lug), „K.T.C.-a“ i „TRGOSTILA“  (kod crkve) provoditi akciju skupljanja hrane i potrepština za najpotrebnije na način da će kroz cijelo vrijeme Došašća, svi koji žele, moći kupiti određeni proizvod te ga ostaviti u za to predviđenim košarama u trgovinama. Pokažimo da i ovaj put imamo srca i ljubavi za druge kao što smo to činili i do sada. Za svaki dar od srca hvala.

  • Ispiši:
Vrh