Duhovni program ususret proslavi zaštitnice župe sv. Jelene Križarice

18.5.2017.
  • Podijeli:

 

U sklopu proslave dana župe sv. Jelene Križarice i grada Zaboka održati će se duhovni program ususret proslavi zaštitnice župe sv. Jelene Križarice.

SUBOTA 20.05.2016.

Prvi dan duhovnog programa uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u subotu 20. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U 18.30 sati uslijedit će svibanjska pobožnost, a zatim euharistijsko slavlje. Nakon mise uslijedit će koncert ŽVS Kirjales iz Svetog Križa Začretja.

NEDJELJA 21.05.2016.

Drugi dan duhovnog programa uoči blagdana svete Jelene Križarice održat će se u nedjelju 21. svibnja u istoimenoj župi u Zaboku.

U jutarnjim satima misna slavlja će se održati u 07.30 i 10.00 sati.

Na trgu ispred crkve udruga “SVETA MARTA” zajedno sa svojim gostima izložiti će svoje ručne radove i različite rukotvorine iz svojih programa a i župnik Marijan pridružiti će se ovoj akciji te će izložiti svoje slike i raspela od školjaka. Podržite rad udruga i župnika posjetom tog sajma te kupovinom ponuđenih radova.

U 18.30 sati biti će svibanjska pobožnost a zatim euharistijsko slavlje koje će predvoditi vlč. Ivica Budinšćak. Tom prigodom na poziv zabočkog župnika Marijana Culjaka svoje će bračne zavjete obnoviti bračni parovi koji proslavljaju svoje obljetnice.

ŽUPLJANI KOJI ŽELE OBNOVITI SVOJA ŽENIDBENA OBEĆANJA:

 

10 godina – Krešo Šaronja i Ivana r. Nesek

 

 

 

20 godina – Miljenko Martinić i Višnja r. Loborec

 

25 godina – Ivica Mikulec i Ljubica r. Šutina, Danko Valec i Nevenka r. Žabčić, Mario Vrbanec i Branka r. Tuđa

 

30 godina – Josip Tarade i Biserka r. Juhar, Ivica Vrančić i Božica r. Kolar, Antun Repovečki i Ivanka r. Jerneić, Branko Hanžić i Ljubica r. Šenjug

 

35 godina – Stjepan Krajačić i Višnja r. Miljan

 

40 godina – Ivan Ivanek i Jadranka r. Kralj, Josip Sente i Božica r. Budić

Nakon mise uslijedit će procesija u kojoj sudjeluju vatrogasci, lovci, kuburaši, policija, limena glazba, udruga sv. Marta, ovogodišnji prvopričesnici i firmanici te žene i muškarci u narodnim nošnjama.

Također nakon mise prigodan program na trgu izvesti će članovi ANSAMBLA ZABOK.

Grad Zabok će tada već po tradiciji počastiti sve vjernike i građane prigodnim domjenkom na čemu im zahvaljujemo.

PONEDJELJAK 22.05.2016.

Na sam blagdan svete Jelene Križarice u župi mise su po rasporedu u 7.30 i 10.00 sati.

Vlč. Ivica Budinšćak predvodit će euharistijsko slavlje u Župi svete Jelene Križarice u Zaboku s početkom u 10.00 sati u koncelebraciji s domaćim župnikom Marijanom Culjakom i svećenicima iz Krapinskog dekanata.

Pripremio: Darko Fiket župni medijski suradnik Tiskovnog ureda

 

  • Ispiši:
Vrh