HUMANITARNI KONCERT

25.4.2010. Događanja

Otvaranjem dječjeg odjela u bolnici na Bračku Opća bolnica Zabok, Odjel za pedijatriju i Društvo Naša djeca Zabok uključili su se u Akciju „Za osmijeh djeteta u bolnici“, a cilj akcije je promicanje i primjena humanizacije bolničkog liječenja djece. Na području Republike Hrvatske Akciju zajednički vode tri udruge: Savez društava Naša djeca Hrvatske, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju i Hrvatska udruga medicinskih sestara, pedijatrijska sekcija.
Akcija se ostvaruje zajedničkom suradnjom bolnica i Društava Naša djeca, a u okviru programa DND Zabok pokriva organiziranje pedagoških i kulturno zabavnih sadržaja za djecu u bolnici, poticanje igre i dječjih aktivnosti koje djeca sama izaberu i u njima sudjeluju te opremanje i uređenje bolničkog ambijenta, radi ugodnijeg boravka namijenjenog djeci.
S obzirom da su za provođenje tih aktivnosti potrebna financijska sredstva Društvo Naša djeca Zabok organizira humanitarni koncert Za osmijeh djeteta u bolnici s ciljem sakupljanja sredstava za opremanje dnevnog boravka Odjela za pedijatriju Opće bolnice Zabok potrebnim didaktičkim igračkama, slikovnicama i kreativnim materijalom za radionice koje će zajedno s djecom provoditi volonterke DND-a Zabok. Svi prostori u kojima borave djeca također će se oslikati i uljepšati kako bi djeci omogućili što ugodniji boravak u bolnici.
U realizaciju koncerta uključila se Krapinsko-zagorska županija, Signal Print i Medijski pokrovitelj Zagorski list.
Koncert će se održati u nedjelju 25. travnja 2010. u 18 sati u Osnovnoj školi K.Š.Gjalskog u Zaboku, a nastupaju Martina Klarić, sopran, Lea Bulić, mezzosopran, Iva Jarić, klavir i dječji zbor DND-a Zabočki mališani.
Pozivamo Vas da se uključite u akciju i kupnjom ulaznica po cijeni od 20 kuna doprinesete da sva djeca naše županije borave u bolnici s osmijehom na licu.
Ulaznice se mogu kupiti u Gradskoj knjižnici u Zaboku, u Društvu Naša djeca Zabok (mob: 098 9332055) i na dan koncerta na ulazu u dvoranu.

  • Ispiši: