Najava proštenja u zagorskom dekanatu

11.9.2018. Događanja
  • Podijeli:

 

         ŽUPA UZVIŠENJA SVETOG KRIŽA – SVETI KRIŽ ZAČRETJE

Na blagdan Uzvišenja svetoga Križa župa Sveti Križ začretje proslavlja svoje župno proštenje. Sav je kršćanski život isprepleten znakom križa. Svaku svoju molitvu, svaki svoj posao, svako kršćansko bogoslužje započinjemo znakom križa.

PETAK: 14.09.2018.

08:30 Koncert Puhačkog orkestra limene glazbe na trgu

11:00 Euharistijsko slavlje predvodi vlč. dr. Mislav Kutleša

 

         ŽUPA B.D.M. od SEDAM ŽALOSTI

U sklopu proslave dana župe Blažene Djevice Marije od Sedam Žalosti i općine Veliko Trgovišće održati će se duhovna obnova.

        DUHOVNI PROGRAM ZA BLAGDAN ŽUPE

ČETVRTAK 13.09.2018.

Prvi dan duhovne obnove uoči blagdana B.D.M. od Sedam Žalosti održat će se u četvrtak 13. rujna u istoimenoj župi u Velikom Trgovišću.

U 19.00 sati uslijedit će euharistijsko slavlje koje će predvoditi domaći župnik vlč. Josip Čulig a nakon kojeg će se održati pjesnička večer dr. Fureša i gosp. Karabina.

PETAK 14.09.2018.

Drugi dan duhovne obnove uoči blagdana B.D.M. od Sedam Žalosti održat će se u petak 14. rujna u istoimenoj župi u Velikom Trgovišću.

U 19.00 sati uslijedit će euharistijsko slavlje koje će predvoditi vlč. Darko Banfić a prigodne riječi homilije izreći će vlč Miroslav Lesičar. Nakon mise slijedi koncert duhovne glazbe uz nastup domaćih zborova i gostiju.

SUBOTA 15.09.2018.

Na sam blagdan B.D.M. od Sedam Žalosti u župi misa je po rasporedu u 11:00 sati.

Misno slavlje predvoditi će mons. Valentin Pozaić, biskup u miru, a misno slavlje svojim pjevanjem animira mješoviti župni zbor i Puhački orkestar Mrzlo Polje.

U poslijepodnevnim satima organizira se nogometni turnir kod igrališta te druženje uz bogatu ugostiteljsku ponudu i zabavu.

NEDJELJA 16.09.2018.

U nedjelju misna slavlja su na rasporedu u 8:00 sati koje će predvoditi župnik a pjevanje će animirati zbor mladih „Velixi“

U 11:00 misno slavlje animira mješoviti župni zbor nakon koje će se formirati procesija prema novom dječjem igralištu kod spomen doma dr. Franje Tuđmana te će uslijediti blagoslov igrališta i pučko veselje.

Pripremio:   Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije

  • Ispiši:
Vrh