Nevjerojatan tim nevjerojatno postao jesenski prvak

19.12.2017. Događanja

Košarkaši Ksavera napravili su pravi podvig nakon prvog dijela prvenstva u III. HKRLC i postali jesenski prvaci. Fortuna, koja je nanijela jedini poraz Ksaveru nije izdržala „mrtvu utrku“ i pokleknula je kod kuće protiv Petrinje i tako Ksaveru otvorila put prema jesenskom naslovu, što se košarkaši Branka Sadaića objeručke prihvatili. Nakon dva odigrana kola Ksaver je imao omjer 1-1, a onda je stiglo sedam pobjeda u nizu i zasluženi vrh.

Iako je Glina jedina momčad bez pobjede, Ksaver nije imao lak zadatak, osobito u prvom dijelu. Naime ovo je bila prva službena utakmica u novoj sportskoj dvorani u Glini, pa su domaćini bili dodatno inspirirani i na veliki odmor otišli su s prednošću od šest koševa razlike (40:34), a u jednom su trenutku imali i dvoznamenkasto vodstvo (38:28).

Trener Zabočana Branko Sadaić na poluvremenu je očitao 'bukvicu' svojim igračima, što je rezultiralo boljom igrom u nastavku.

Serijom trica Đurkana i Hohnjeca Ksaver hvata priključak, a potom i preuzima vodstvo koševima Martinka (54:56). Važan trenutak zbio se krajem treće četvrtine kada je ponajboljem domaćem igraču Muratoviću u sudaru s Hohnjecom stradala arkada te nije mogao nastaviti susret.

U posljednjoj četvrtini utakmicu je riješio najbolji zabočki strijelac i trećeplasirani strijelac lige, Filip Đurkan koji je serijom koševa slomio Glinu . Tako je Ksaver teže od očekivanog stigao do vrijedne pobjede s kojom odlazi na pauzu s mjesta koje vodi u Drugu ligu. Đurkan je zabio 22 koša, a Martinko 19 koševa.

GLINA – KSAVER 71:85 (21:16; 19:18; 14:28; 17:23)

GLINA: R. Mrđenović 23, Martinović 4, Đeletić 9, An. Klobučar 9, Muratović 6, Al. Klobučar, B. Mrđenović 4, S. Radosavljević, B. Radosavljević, Rom 2, Dangubić 8, Vukčević 2.

KSAVER: Črnjević, D. Herceg , S. Herceg 11, Fiket 2, Đurkan 22, Bašić 6, Ivanek, Hohnjec 16, Turk, Martinko 19, Roginić 6, Ranogajec 2.

Izvor: www.zagorje.com

  • Ispiši: