NOĆ MUZEJA 2017. U VELIKOJ GALERIJI U ZABOKU

26.1.2017.
  • Podijeli:

PROGRAM: 18:00 sati: otvorenje izložbe: ŠIŠMIŠ u likovnom stvaralaštvu djece i mladih (uz popratni sadržaj)

19:00 sati: FILM Prekinuti kvartet/A LATE QUARTET (2012)

Kada omiljeni čelist svjetski poznatog gudačkog kvarteta dobije dijagnozu koja mu promijeni život, budućnost grupe odjednom postane neizvjesna: potisnuti osjećaji, natjecateljska ega i neobuzdane strasti zaprijete pucanjem dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje. Kako je pred njima koncert za 25 godina postojanja, vjerojatno i njihov posljednji, samo njihova bliska veza i moć glazbe mogu sačuvati njihovu ostavštinu. Nadahnut i strukturiran oko Beethovenova Opusa 131 za gudački kvartet u C-molu, PREKINUTI KVARTET odaje počast komornoj glazbi i kulturnom svijetu New Yorka.

20:00 sati: FILM  

Veliki muzej (2014)

Das grosse Museum / The Great Museum

Pogled iza kulisa Umjetničko-povijesnog muzeja u Beču. Pravo je zadovoljstvo pratiti kameru dok prikazuje veličanstvene sale te skladišta, usput slušajući kuratore o izložbenim primjercima kao i zadržavajući se s interesom kod restauratorskih priča. Ispunjavajući muzejske dužnosti u modernom vremenu- kolekcije, očuvanje, istraživanje i izložbe te komunikacija- sve to zahtijeva dobro uigrani menadžment.

 

NOĆ MUZEJA 2017. GODINE Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina provodi manifestaciju Noć muzeja, koja je u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, a s ciljem da se potakne daljnje prepoznavanje muzeja kao dinamičnih institucija, koje potiču istraživanje, inovativnost, kreativnost,  a promoviranjem baštine i njenog utjecaja na suvremene tendencije, promiču važnost interakcije muzeja s okruženjem, stvaranje nove publike i  održivi razvoj muzeja i zajednice. Dvanaestu Noć muzeja koja će se održati 27. sječnja 2017. od 18.-01. sati iza ponoći, obilježit će tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo, kojom se želi ukazati na važnost prikupljanja,  očuvanja i prezentiranja najširoj javnosti,  materijalne i nematerijalne kulturne baštine, koju brojni muzeji i druge ustanove baštine u svojim zbirkama, ali i iznimnog utjecaja koji je imala glazba i glazbeni stvaraoci kroz povijest do najsuvremenijeg doba.

 

S poštovanjem, Bojana Birač voditeljica galerije

 

  • Ispiši:
Vrh