''Pikača'' kupila pokretnu sušaru

25.11.2010. Događanja
Sušara je pokretna i prevozi se traktorom. Njezina vrijednost je 68.000 kuna. Iako je svinjogojska udruga računala na sredstva iz Krapinsko-zagorske županije gdje su se javili na natječaj za dodjelu potpora za unapređenje rada udruga u poljoprivredi, Povjerenstvo je odbilo njihov zahtjev, jer kako stoji u obrazloženju, nije u skladu s Pravilnikom.

Kako bi ipak namaknuli sredstva za sušaru koja im je prijeko potrebna, zbog velikih količina zasijanih žitarica Udruga se izborila za prenamjenu sredstava od subvencije za kupnju mezimica u visini od 50 posto koliko im je osigurano u proračunu. Tražili su 35.000, dobili 25.000 kuna. - Zahvaljujem se dožupanu za gospodarstvo KZŽ Anđelku Fereku Jambreku, jer da nije bilo njega, ne bi mogli nabaviti sušaru. Zahvaljujemo se i Gradu Zaboku koji nam je osigurao 16.000 kuna, Gradu Oroslavju, te Općinama Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje koji su također financijski pomogli u nabavci stroja za sušenje žitarica, sa 2.000, 1.000 i 3.000 kuna. Ostatak sredstava osigurala je sama udruga - rekao je predsjednik Svinjogojske udruge ''Pikača'' Stjepan Peček.

Svi zainteresirani poljoprivrednici za usluge sušenja žitarica strojem mogu se obratiti na udrugu, tel: 222-479. (M. Bašak)

Izvor: <_st13a_personname>Zagorski list

  • Ispiši: