Poziv na projekciju dokumentarnog filma ‘Ovčara, neispričana priča’ autora Nikole Kajkića 9. 10. u 17 sati u zabočkom kinu

4.10.2019. Događanja
  • Podijeli:

u sklopu proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske 8. listopada u  zabočkoj kino dvorani u SRIJEDU, 9. 10. 2019. U 17 SATI  bit će prikazan dokumentarni film ‘Ovčara, neispričana priča’ autora Nikole Kajkića.

Organizatori: GO UHDDR GRADA ZAPREŠIĆA, suorganizator Zagrebačka županija, partner HVIDR-a Zabok.

 

Prikazivanje podupire: Grad Zabok, KZŽ i dr. 

Film govori o pokolju koji se dogodio u studenom 1991. godine tijekom srpske okupacije Vukovara, u kojem je prikazana sva strahota zlodjela počinjenih nad nevinim žrtvama na Ovčari, njih 276 među kojima je bila i jedna trudna žena i petnaestogodišnji dječak.

U filmu govore preživjeli vojnici Vilim Karlović, Hajdar Dodaj, Dragutin Berhofer i dr. Mirjana Semrnić Rutko. Iznose pojedinosti koje su osobno doživjeli ili vidjeli, vožnju autobusom zajedno s ranjenicima, događanja u hangarima, na Ovčari i nezamislivu brutalnost neprijatelja prema zarobljenima.

U ovom filmu se vidi tko su bili ti koji su počinili strašan zločin na Ovčari i drugim mjestima. Detaljno i precizno navedena su i imena svakog počinitelja koji nije progonjen !

 

Svim građankama i građanima Zaboka, Krapinsko-zagorske županije i Republike Hrvatske, čestitamo Dan neovisnosti, 8. listopada uz želju da ponosno i radosno proslavimo svoj nacionalni blagdan.

  • Ispiši:
Vrh