Tridesetak jahača i desetak konjskih zaprega projahivat će kroz Sv. Križ Začretje i Zabok

7.8.2019. Događanja

 

Događanje se održava u nedjelju 11. kolovoza.

 

Ove nedjelje 11. kolovoza održat će se zanimljivo događanje u Zagorju. Riječ je o projahivanju jahača i kočija kroz Zagorje, točnije kroz Sveti Križ Začretje i Zabok.

Događaj je za zagorje.com najavio Miljenko Piljek s OPG-a Piljek iz Ciglenice Zagorske. - Očekujemo oko stotinjak sudionika, odnosno 30 jahača i desetak zaprega iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije - rekao je Piljek.

Okupljanje sudionika je na tom OPG-u na adresi Ciglenica Zagorska 156 u 10 sati gdje će biti pripremljen doručak, a jahači i kočije krenut će u 11 sati.

- Kočije idu prema Grdencima i u Zaboku se kod Jadeka spuštaju te kreću pokraj brze ceste prema Svetom Križu Začretju te dolaze do Štrucljeva i kreću do ribnjaka u Svetom Križu Začretju. Potom idu prema Pačetini i Dukovcu i vraćaju se do motorističke kuće kod mosta - najavio je Piljek i dodao kako jahači idu pokraj dvorca gdje će se popesti na vrh kod Vinarije Petrovečki i spuštaju se do Klijeti Kozjak gdje slijedi okrjepa i čašćenje te se zajedno s kočijama nalaze kod motorističke kuće. - Ići će pokraj Croduxa prema Štrucljevu i skrenut će lijevo do kod Stare škole u Mirkovcima gdje će također biti odmor. Za to vrijeme kočije dolaze kroz polje do gostionice Anita i također dolaze do Stare škole, a potom se svi vraćamo na naš OPG u 16 sati gdje slijedi ručak uz bogatu gastronmsku ponudu i živu glazbu - rekao je Piljek.

Zanimalo nas je kako se rodila ideja o organiziranju tog događaja. - Moja obitelj i ja smo veliki zaljubljenici konja i imamo ih nekoliko. Redovito sudjelujemo na sličnim događanjima u Hrvatskoj i vani. Željeli smo pokazati našim prijateljima jahačima sve ljepote koje nudi lijepo Zagorje - odgovara Piljek.

Valja reći kako su  svi oni koji se nađu u blizini konja slobodni slikati se s njima. - Velika želja nam je da ovaj događaj prerasta u tradiciju - rekao je Piljek za kraj.

Događaj podupire Turistička zajednica područja Srce Zagorja.

Izvor:Zagorje.com

  • Ispiši: