Zabočanin Marko Kolar potpisao za slavni poljski nogometni klub

8.9.2017. Sport
  • Podijeli:

Svojevremeno jedan od najperspektivnijih hrvatskih centarfora, za kojeg je Zoran Mamić prije pet godina predviđao kako će biti 'centarfor svjetske klase', Zabočanin Marko Kolar, potpisao je jučer dvogodišnji profesionalni ugovor s poljskim nogometnim velikanom, Wislom iz Krakowa, uz mogućnost produljenja od dvije godine. Izvijestili su o tome sinoć svi relevantni poljski sportski mediji, ne navodeći pri tome financijsku stranu transfera.

Inače, 22-godišnji Zabočanin Marko svoj je nogometni put započeo u zabočkoj Mladosti, a nastavio u bedekovčanskom Tondachu, s kojim je igrao 1.HNL u kategoriji pioniri. U Dinamovu nogometnu školu stigao je 2008. kao trinaestogodišnjak, gdje se afirmirao kao jedan od ključnih igrača svoje kategorije. Posebnu pažnju na sebe privukao je kada je postigao 39 pogodaka u 29 nastupa u kadetskoj kategoriji, nakon čega je, u rujnu 2012. godine, s Dinamom potpisao i profesionalni sedmogodišnji ugovor.

Nakon posudbi u Sesvete i Lokomotivu, u sezoni 2015./2016. potpisao je za Lokomotivu, s kojom je nastupao i u Europskoj ligi, a nakon odličnog otvaranja sezone, teška ga je ozljeda na nekoliko mjeseci udaljila od sportskih terena. Vratio se već u proljeće, no ipak, nije se uspio nametnuti u Lokomotivi pa je prošle sezone završio na posudbi u zaprešićkom Interu. Od jučer, Marko je član slavnog poljskog kluba koji se trenutno, nakon sedam odigranih kola poljske Ekstralige, nalazi na petom mjestu.

Izvor:www.zagorje.com

  • Ispiši:
Vrh

Total query time: 0 sec and 0 ms