ZDENKO BRLIĆ: Moderna jela s tradicionalnim namirnicama za uskrsni stol

19.4.2014. Događanja

Da se iz tradicionalnih namirnica mogu napraviti kreativna i nova jela, dobro zna Zdenko Brlić, majstor kuhar iz Restorana Zaboky. Povodom blagdana Uskrsa podijelio je s nama nekoliko recepata s kojima se možete poigrati. – To su moji originalni autorski recepti, u kolaču se primjerice koristi Red Bull, što još nitko nije napravio. U receptima nisam navodio postupak, jer je baš u tome čar, da se gazdarice poigraju kod pripremanja jela i nadograđivati ih. Ova jela mogu se kombinirati s drugima, primjerice k predjelu Probranim jajcima može ići kuhana šunka – kaže kuhar Brlić. (sp)

Recepti:

Vuzmeni čučeki

1 kg brašna

2 dl mlijeka

2,5 dl red bulla (prijedlog kuhara)

40 g kakao maslaca

3 žlice meda

Prstohvat soli

30 g kvasa

2 jaja

(tijesto treba biti malo tvrđe, inače se slastice teško formiraju)

Som ispod meljina

200 g som fileta

100 g krumpira

40 g šparoga

2 lista blitve

1 prstohvat šafrana

Maslac

Sol po potrebi

1 nevenov cvijet

(količina za jednu osobu)

Prebrana jajca

2 jajca

20 g kravljeg sira

3 g ribanog hrena

Soli po potrebi

Ocat

List peršina

Sok od cikle

(jaja kuhati u namašćenom kalupu)

  • Ispiši: