ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

1.5.2020.
  • Podijeli:

Poštovane građanke i građani,

prvi svibnja je dan kad  se okupljamo, družimo  s obitelji, prijateljima, kolegama i kolegicama s posla uz podsjećanje na vrijednosti rada,  socijalne pravde i jednakosti, na vrijednosti  društva koje se temelji na solidarnosti i dostojanstvu rada i radnika.

Na žalost, ove godine zbog pandemije korona virusa i mjera zaštite, okupljanja neće biti. No, ipak ćemo provesti ovaj dan, po našem običaju, bez obzira na sve, u dobrom raspoloženju,  uz domaću hranu i pićem, družeći se s najbližima.

Danas je aktualna tema  sigurnost i očuvanju radnih  mjesta i kako pomoći gospodarstvu, malim i srednjim poduzetnicima da prebrode krizu. Zbog pandemije korona virusa mnogi su poduzetnici prisiljeni obustaviti svoje gospodarsko djelovanje i svi ćemo osjetiti negativne posljedice. U cilju zadržavanja radnih mjesta, nadležne institucije i Vlada RH iz dana u dan donose razne mjere koje će, nadamo se, pomoći poduzetnicima u održavanju poslovanja i zadržavanju radnih mjesta.

Rad nije samo osiguravanje egzistencije, rad je duboka ljudska potreba,  stvaralaštvo, vještina  znanje, umjetnost. Rad je jedno od temeljnih ljudskih prava, sloboda djelovanja u svijetu u kojem živimo.

Budimo pozitivni, poštujmo odluke  stožera civilne zaštite, zajedno ćemo nadvladati poteškoće i probleme.

SRETAN VAM PRAZNIK RADA

Gradonačelnik, Ivan Hanžek, oec.

i njegova zamjenica Valentina Đurek, dipl. inf., univ. spec. oec.

Predsjednik Gradskog vijeća, Žarko Ivančić, oec.

Potpredsjednici:Nevenka Gregurić i Ernest Oremuš

Gradsko vijeće Grada Zaboka

Gradska uprava Grada Zaboka

Stožer civilne zaštite Grada Zaboka

 

  • Ispiši:
Vrh