Čestitka za Dan antifašističke borbe 22. lipnja i Dan državnosti 25. lipnja

20.6.2011. Događanja

Poštovani sugrađani,

U osobno ime, te u ime Gradskog vijeća Grada Zaboka i Gradske uprave čestitam Vam Dan antifašističke borbe i Dan državnosti.

Antifašizam je u temeljima hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti - demokraciju, vladavinu prava i poštivanje slobode pojedinca, protiveći se svakom ekstremizmu.


Zabok je oduvijek ponosan na svoju antifašističku tradiciju. Poslijeratne generacije Zabočana su upravo na temeljima antifašizma gradile budućnost i u nju utkale ideje mira, tolerancije i razvoja.


Obilježavajući ova dva najvažnija datuma naše povijesti odajemo dužnu počast svim poginulim i žrtvama rata.


Posebno su živa sjećanja na Domovinski rat. Za slobodnu i samostalnu Hrvatsku svoje živote su dali brojni hrabrih mladi ljudi, među njima i Zabočani.


Danas se Zabok bez obzira na prisutne ekonomske i ostale poteškoće ubrzano razvija i gradi svoju budućnost ne zaboravljajući prošlost, svoju vlastitu i europsku tradiciju.


Svečano polaganje vijenaca i paljenje svijeća u počast svim poginulim i žrtvama rata održat će se u utorak, 21. lipnja 2011. u 19,00 sati kod SPOMEN OBILJEŽJE u parku na Trgu D. Domjanića - nasuprot Vatrogasnog doma i kod centralnog križa na gradskog groblju U Zaboku.
Pozivamo Vas da nam se pridružite.

GRADONAČELNIK

Ivan Hanžek, oec.

  • Ispiši: