DODJELA PRIZNANJA POBJEDNICAMA NATJEČAJA “VOLONTIRATI JE LAKO – TO MOŽE SVATKO!” I NATJEČAJA “DOBRO BIRAM – VOLONTIRAM”

29.6.2017. Događanja

U utorak, 27. lipnja 2017. godine održana je dodjela simboličnih priznanja u okviru provedenih natječaja- foto natječaja "Volontirati je lako - to može svatko!" i natječaja kratki tekst o volonterstvu "Dobro biram - Volontiram" koji su se proveli kroz projekt Volonterski centar VolontirAJMO, čiji nositelj je Mreža udruga Zagor uz partnerske organizacije Društvo „Naša djeca“ Zabok, Osnovnu školu Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Gimnaziju Antuna Gustava Matoša- Zabok, Grad Zabok, Grad Pregradu, Općinu Krapinske Toplice, Općinu Bedekovčina i Krapinsko-zagorsku županiju. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Kao najbolji foto prikaz volonterske aktivnosti izabrana je fotografija Klare Očić iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša-Zabok, a fotografija prikazuje učenice/volonterke kako provode svoje slobodno vrijeme sa starijim osobama u Domu za zdravstvenu njegu "Vlatka Mrzljak". Za najbolji literarni rad izabran je onaj Melite Hršak iz Srednje škole Zabok, unutar kojeg autorica zorno prikazuje volontersko iskustvo i razloge uključivanja u volonterske aktivnosti.

Pobjedničke radove možete, zajedno s ostalim pristiglim radovima, vidjeti i pročitati u e-katalogu koji je dostupan na službenoj stranici Mreže udruga Zagor, u kategoriji publikacije (E-katalog-Volonterski centar VolontirAJMO). Objavljeni radovi prikazuju različita pozitivna volonterska iskustva, načine kako se može korisno i kvalitetno provesti slobodno vrijeme te kako volonterstvo ima važan utjecaj na razvoj pojedinca, ali i cjelokupne zajednice. „Nadamo se da će Vas ovi radovi unutar kataloga potaknuti na uključivanje u svijet volonterstva. Stoga pozivamo Vas da se uključite u rad Volonterskog centra VolontirAJMO i postanete dio „VolontirAJMO“ ekipe koja radi na jačanju i razvoju volonterstva na području županije“ poručuju organizatori ovih natječaja.

Pobjedničke radove možete, zajedno s ostalim pristiglim radovima, vidjeti i pročitati u E-katalogu koji je dostupan na sljedećem linku.

 

  • Ispiši: