Poziv na adventsku večer u Gradskoj knjižnici 8. 12. u 18,00 sati .

4.12.2017. Kultura
Otvaramo izložbu članica Hrvatske udruge kreativnih amatera: Verice Kovač, Borislave Vulić, Mire Šnajder i Ljubice Marković. Posebnost ove izložbe je da su svi izlošci izrađeni na tkalačkom stanu koji će biti također postavljen u knjižnici! Posjetitelji će se moći isprobati taj tradicijski alat.
Promovirat ćemo i novu knjigu Vesne Škrlin Batina "Oči istine".
Biografije:

Borislava Vulić je rođena 1949. Živi u Zagrebu, programer je u mirovini, a radila je  u  informatičkim poslovima u Hrvatskoj pošti i u Industrogradnji.

Posjeduje i njeguje posebne vještine izrade unikatnih tkanica- duplanje, izrade šticni kao tradicijskog i modnog dodatka, izrađuje hvarsku čipku kao i  čipku na batiće, oslikava svilu... Kao izlagač i voditelj radionica i promicatelj hrvatske tradicijske baštine sudjeluje na: Radionica tkanja na tkalačkom stanu, Centar za kulturu Dubrava, Udruga "Ozana" 2015.  Međunarodni sajam GREEN GOLD CENTAR, 2011.- izlagač i voditelj radionice sunčane čipke

Muzej Prigorja - Sesvete, 2008. - izložba tkanica i sunčane čipke.

Ljubica Marković je rođena 1956. u Kutjevu.  Završila je Višu tekstilnu školu i dvadesetak godina radila u „Orljavi“ u Požegi kao voditelj šivanja košulja. Nakon toga radila je u obiteljskoj informatičkoj firmi. Odlaskom u mirovinu počela se baviti kreativnim radom i radi toga završila tečaj tkanja. Obnovila je nekoliko starih  tkalačkih stanova. Vrlo je aktivna u radu Hrvatske udruge kreativnih amatera.

Mira Šnajder je rođena 1949. u Zagrebu gdje se i školovala. Udana je, majka dvoje djece i baka dvoje unučadi. Nakon srednje tehničke škole radila je u projektnom birou cestovne signalizacije u Ericssonu Nikoli Tesli. Uvijek primjećuje lijepe i zanimljive stvari oko sebe te ih pokušava napraviti i tako sačuvati za uspomenu ili pokloniti dragima. U mirovini uživa u svom načinu umjetničkog izražavanja. Aktivno sudjeluje u radionicama, školama, kolonijama, izložbama i svima aktivnostima Hrvatske udruge kreativnih amatera.

Verica Kovač je rođena 1947. godine u Osijeku. Živi u Zagrebu, radila je kao statističarka, a nakon odlaska u mirovinu bavi se raznim kreativnim aktivnostima -  slikanjem, keramikom, čipkarenjem... Sudjelovala u više od pedeset samostalnih i zajedničkih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2004. godine osnivačica je i članica Hrvatske udruge kreativnih amatera, od 2006. godine članica Društva prijatelja glagoljice i od 2010. godine članica Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica te aktivno sudjeluje u svim aktivnostima tih udruga.

Pripremila: Branka Vrbanec

  • Ispiši: