[DOLAZE VATROGASCI] Nakon dugo vremena vatrogasna zabava u Zaboku!

24.4.2019. Kultura

Vatreni junaci glazbene scene, bend Vatrogasci, dolaze u subotu, 4. svibnja u zabočki Regenerator napraviti vatrogasnu zabavu za pamćenje

Vatreni junaci glazbene scene, bend Vatrogasci, dolaze u subotu, 4. svibnja u zabočki Regenerator napraviti vatrogasnu zabavu za pamćenje. Bar oni koji budu mogli pamtiti jer svi znaju kakve fešte rade Vatrogasci i što to sve uključuje. Prije i poslije koncerta atmosferu će paliti DJ Mirko, član DVD-a, kako i priliči. Cijena ulaznice je 40 kuna, pretprodaje nema.

Vatrogasci su najpoznatiji po stvaranju parodija i obradi pjesama drugih autora. Posebnost koja prati ovaj bend ta je da su svojim obradama, koje rade na prepoznatljiv i specifičan način, stvorili univerzalnu publiku, neosjetljivu na stil, žanr i „pripadnost“ određenoj socio-glazbenoj grupaciji te publiku već dugi niz godina jednostavno zabavljaju i uveseljavaju, bilo da je riječ o javnom nastupu ili privatnoj zabavi! Osim urnebesnih obrada, snimaju i autorske skladbe, a do sada su snimili čak trinaest studijskih te dva kompilacijska albuma.

Začetnici benda, Tihomir Borošak (koji je ujedno i autor glazbe, stihova i aranžmana) te Dean Parmak su 1991. godine, tijekom jednosatne pauze snimili prvu “vatrogasnu” melodiju “Vatrogasac Mirko”, koja je vrlo brzo postala hit i broj jedan u presnimavanju, a po kojoj su i dobili ime.

Izvor:Zagorje.com

  • Ispiši: