Dragutin Ranogajec izabran je za novog predsjednika Hrvatske obrtničke komore

28.1.2011. Događanja

Na sjednici Skupštine Hrvatske obrtničke komore održanoj u utorak, Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, izabran je za novog predsjednika Hrvatske obrtničke komore. Ranogajec je dobio 42 glasa skupštinara od njih ukupno 74. Tako će u sljedeće četiri godine voditi najviše obrtničko strukovno tijelo.

Ranogajca je kao svog kandidata istaknula matična OKKZŽ i podržala ga u kandidaturi.

Dragutin Ranogajec obrtnik je od 1989. godine, trgovačke struke. Kao vlasnik obrta zapošljava četiri djelatnika u trgovini i knjigovodstvenom servisu. Od 1990. uključen je u obrtničke asocijacije. Bio je član Skupštine OKKZŽ, predsjednik Udruženja obrtnika grada Krapine, član Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Odbora za gospodarstvo i Odbora za europske integracije. Na mjesto predsjednika Hrvatske obrtničke komore dolazi s mjesta predsjednika Obrtničke komore KZŽ. Kako je riječ o nespojivim funkcijama, 28. siječnja sastat će se Upravni odbor OKKZŽ koji će odrediti datum Skupštine na kojoj će Ranogajec podnijeti ostavku. Novi predsjednik će po dužnosti ući u Upravni odbor HOK-a, pa će tako naša komora po prvi puta biti zastupljena s tri člana.

– Prije svega želim zahvaliti skupštinarima naše zagorske komore na ukazanom povjerenju, da su me izabrali za kandidata. To je za mene u tom trenutku bila velika čast. Međutim, pokazalo se sada da sam na izbornoj skupštini dobio povjerenje skupštinara Hrvatske obrtničke komore. Zahvaljujem na tom povjerenju, međutim, pred nama je jedan zajednički posao na kojem ćemo ustrajati, a to možemo stvaranjem tima ljudi koji će odvojiti svoje slobodno vrijeme u radu za obrtništvo. Preuzimanje obveza i ulaženje u posao bit će za nekih osam dana. Već je dogovoreno i moram zahvaliti protukandidatu gosp. Mati Topiću koji je bio korektan, isto tako i komorskom uredu, koji će nam dati podršku u ovim prvim danim, da uđem u tijek stvari i da mogu raditi – rekao je Dragutin Ranogajec.

Izvor: Sebastijan Fuštin

Više pročitajte u novom broju Zagorskog lista

  • Ispiši: