[DRUŽENJE ZAVRŠILO PJESMOM I PLESOM] Tristotinjak planinara na pohodu 'Steza'

8.1.2020. Događanja

Pozivu domaćina se odazvalo oko 270 planinara iz Blaguše, Ivanca, Kalinja, Karlovca, Varaždina, Zaprešića, Zagreba i Zaboka

 

Planinarsko društvo Zagorske steze Zabok i ove je godine po šesnaesti organiziralo novogodišnji pohod na Zagorskom bregovitom putu koje se tradicionalno održava 6. siječnja. Pozivu domaćina se odazvalo oko 270 planinara iz Blaguše, Ivanca, Kalinja, Karlovca, Varaždina, Zaprešića, Zagreba i Zaboka. Okupljanje je počelo u Zaboku na Trgu K.Š Đalskog gdje su gosti dočekani kiflicama i pićem dobrodošlice. Nakon pozdravljanja i novogodišnjih čestitanja planinari su autobusom odvezeni u Krapinske Toplice.Vodiči Zagorskih steza su svoje goste poveli od Krapinskih Toplica prema kapeli Sv. Marije Magdalene i mauzoleju Jakoba Badla pa dalje između šumaraka, livada i pustih oranica – kroz Gornje Vino, Donje Vino do kuhanog vina pred crkvicom Majke božje u Klupcima.

Čaša aromatičnog toplog napitka bila je dobar poticaj za ostatak rute do Planinarske kuće na Piclju gdje ih je dočekao ukusni planinarski grah, pravi zagorski gemišti i domaća zagorska mužika. Najveća grupa je propješačila cijelu trasu Zagorskog bregovitog puta od Toplica do Piclja, a za one koji su osjetili da im bi to bilo previše, organizirana je grupa od Jurjevca. Tridesetak planinara smatralo je da će im biti dovoljno hodanja samo od Zaboka do Piclja, pa su Stezaši i za njih pripremili vodiča i organizirali kratku pješačku turu. Druženje je u Planinarskoj kući Picelj uz pjesmu i ples trajalo do kasnih popodnevnih sati kada su se gosti pješice spustili u Zabok, a domaćini se marljivo primili pospremanja. Planinari Zagorskih steza ističu da je i ovaj puta moto novogodišnjeg druženja bila rečenica „Kao stari „zvjezdari“ na Tri kralja si zaželimo dobro i darujemo jedni druge prijateljstvom“ te se zahvaljuju svim gostima na udjelu u njezinom potpunom provođenju.

 Izvor:Zagorje.com

  • Ispiši: