STOŽER Civilne zaštite KZŽ na pres konferenciji izvijestio je kako imaju ukupno 111 slučajeva koronavirusa na području županije

15.4.2020. Događanja
  • Podijeli:

STOŽER Civilne zaštite KZŽ na pres konferenciji izvijestio je kako imaju ukupno 111 slučajeva koronavirusa na području županije

Načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek istaknuo je da se radi o 111 osoba pozitivnih na koronavirus sa prebivalištem na području županije.

"U odnosu na dan ranije, sa današnjim danom novoevidentirane su 2 osobe; 1 iz Gornje Stubice i 1 iz Jesenja. Broj osoba koje su ozdravile ostaje nepromijenjen - dosad ukupno 4. Dosad su uzeti uzorci od 709 osoba“, rekao je načelnik Stožera Anđelko Ferek-Jambrek te ujedno ponovio apel građankama i građanima da se drže svih propisanih mjera.

"Kad će sve ovo završiti, ovisi prvenstveno o svima nama. Nažalost, neki građani i dalje krše mjere. Tijekom jučerašnjeg dana imali smo 6 slučajeva da osobe nisu imale propusnice", rekao je Ferek-Jambrek.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je da je stanje pacijenata koji su COVID- 19 pozitivni stabilno i da nema novih pacijenata na odjelu u zabočkoj bolnicu.

"Od jučer je jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus, a koja je bila u izolacijskom odjelu, puštena na kućno liječenje. U izolacijskim jedinicama na području hitnog bolničkog prijema gdje se radi trijaža su 3 osobe, dobrog su zdravstvenog stanja", rekao je Vančina.

Voditelj službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivan Lipovac rekao je da je na području županije dosad u samoizolaciji bilo 160 zdravstvenih djelatnika, od čega je sedmero pozitivno na koronavirus te je dodao kako se nada da su građanke i građani bili disciplinirani te da su se pridržavali mjera Stožera tijekom uskrsnih blagdana, odnosno da su izbjegavali bliski socijalni kontakt, što uključuje i neposjećivanje obitelji, rodbine i prijatelja.

Izvor:https://www.index.hr

  • Ispiši:
Vrh