HOLYWOODSKA PREVARA 12+

10.5.2021.

14.05.PETAK 18:30 i 15.05.SUBOTA 20:30

    HOLYWOODSKA PREVARA       12

IZVORNO IME: Comeback Trail

ŽANR: akcijakomedija

REDATELJ: George Gallo  

ULOGE: Robert De NiroMorgan FreemanTommy Lee JonesEmile Hirsch, Zach Braff

TRAJANJE FILMA: 104 min 

Cijena ulaznice: 25,00 kn

Max Barber (Robert De Niro) je Hollywoodski producent niskobudžetnih filmova koji će napraviti ili reći sve samo da uspije snimiti svoj film. Walter Creason (Zach Braff) je Maxov nećak i partner, vječiti optimist, koji ne zna ništa o mutnim poslovima i samo želi snimati filmove.
Maxov zadnji film propada u kinima te ostavlja Maxa u dugovima prema zloglasnom mafijašu Reggieu (Morgan Freeman) koji mu prijeti ubojstvom.
U isto vrijeme, ostarjela zvijezda filmova, Duke Montana (Tommy Lee Jones) razmišlja o samoubojstvu dok dane provodi opijajući se u svojoj sobi. Dani slave su daleko iza njega i više ne vidi smisao života.
Spletom okolnosti Max saznaje kako, u slučaju pogibije glavnog glumca na setu koji je osiguran, producentima ostaje novac od osiguranja. U tome vidi sjajnu priliku te odluči snimiti novi film u kojem će mu glavni glumac biti nitko drugi do Duke Montana.
No stari pijanac, odbija poginuti na setu, i preživljava sve klopke koje mu Max postavlja. U tom procesu nastaju sjajne filmske scene koje Max ne može zanemariti. Uskoro uviđa da pred sobom ima film Oscarovskog potencijala te odustaje od prvobitnog plana i odlučuje se završiti film. Naravno takav scenarij se ne sviđa Reggieu.
Redatelj filma, George Gallo, naglašava da iako je film komedija, nije htio previše veseo ugođaj koji je karakterističan za komedije jer u srži filma je ipak plan za ubojstvo. U mnogočemu Hollywoodska prevara je podvojeni film. Jedan dio priče se fokusira na prevaru i pokušaj ubojstva a drugi dio na snimanje filma.

  • Ispiši: