Koncert Gradskog puhačkog orkestra Zabok 18. 10. u 18 sati u Gradskoj galeriji

15.10.2019. Kultura


PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK
 

POZIVA VAS NA KONCERT Gradskog puhačkog orkestra Zabok

 

u petak 18. listopada 2019. u 18 sati
GRADSKA GALERIJA ZABOK, Zivtov trg 10


GRADSKI PUHAČKI ORKESTAR ZABOK

 

Gradski puhački orkestar Zabok osnovan je 1986. godine. Orkestar su činila školska djeca koju je notama i glazbi podučio dirigent Franjo Hundrić, a svoj prvi nastup zabilježili su 1990.g.

Dirigentsku palicu 1994. godine preuzima profesor Josip Cmuk koji ravna orkestrom do 2009. godine.  Tada orkestar preuzima Marko Bobičanec, profesor i voditelj trube u Osnovnoj glazbenoj školi pri Osnovnoj školi Ksaver Šandor Gjalski u Zaboku. Mladi i ambiciozni dirigent unosi pozitivnu energiju te orkestar prelazi na zahtjevniji i moderniji repertoar. Već sljedeće godine (2010.) orkestar predstavlja grad i županiju na Državnoj smotri puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom.

Na inicijativu orkestra, otvara se i puhački odjel u Osnovnoj glazbenoj školi u Zaboku. Nove generacije mladih i školovanih svirača našle su ovdje svoje mjesto te orkestar danas broji 30 članova.

Orkestar u svom repertoaru izvodi suvremenu glazbu domaćih i stranih autora, a posebno njeguje glazbu sedme umjetnosti te revijalno zabavni program. Godišnje, u prosjeku, održi 20 nastupa, koncerata i protokola u gradu Zaboku i drugim gradovima Lijepe naše te redovito sudjeluje na Smotri puhačkih orkestara Krapinsko-zagorske županije. Za svoj rad, Gradski puhački orkestar Zabok, primio je 2007. godine plaketu Grada Zaboka, a najuspješniji rezultati orkestra su odlazak na državnu smotru 2007., 2010.  i  2016. godine. Uz orkestar nastupali su i poznati glazbenici poput Ivanke Boljkovac i Darka Domjana, a orkestar također njeguje prijateljsko odnose s orkestrima unutar i izvan Krapinsko-zagorske županije te na taj način promiče glazbu, druženje i stvara dugogodišnja prijateljstva.


Uživajte s nama u dobro poznatim skladbama i opuštenoj atmosferi.
"U glazbi je radost, u radosti je mladost."

Bojana Birač
voditeljica galerije

  • Ispiši: