Konvencija županijskog SDP-a u rujnu

18.7.2011. Događanja

Županijska organizacija SDP-a Krapinsko- zagorske županije održala je sjednicu Županijskog odbora na kojoj se raspravljalo o održavanju Izvještajno – tematske konvencije SDP-a Krapinsko – zagorske županije te su imenovani predsjednici Savjeta SDP-a KZŽ.

Gospodarstvo, s posebnim naglaskom na ulogu obrazovanja glavna je tema konvcencije. Važnost regioanlnog i lokalnog razvoja, kao i uloga žena u politici, te mladi i aktivizam također su teme Izvještajno-tematske konvencije koja će se održati u rujnu.

Budući da SDP nastoji biti otvoren i osjetljiv prema problemima i potrebama svih segmenata društvadonesena je odluka o osnivanju Savjeta SDP-a KZŽ. Savjeti SDP-a su političko-savjetodavna tijela Županijske organizacije SDP-a i raspravljaju o političkim pitanjima, programu i strategiji djelovanja Županijske organizacije SDP-a.

Županijski odbor je osnovao četiri Savjeta. Savjet za gospodarstvo čiji su voditelji Krunoslav Klancir i Stjepan Pavliša, Savjet za ruralni razvoj čiji je voditelj Milan Husnjak, Savjet za obrazovanje, kulturu i civilno društvo čija je voditeljica Dunja Špoljar i Savjet za branitelje i stradalnike Domovinskog rata čiji je voditelj Stjepan Pavliša.

Članovi Županijskog odbora iskazali suzabrinutost zbog dnevno političkih događanja te zaključili da, ukoliko želimo normalno živjeti, nužno treba doći do okončanja postojećeg sumraka vlasti.

Izvor: Zagorski list

  • Ispiši: