Kupaca i prodavača na zabočkoj Tržnici sve više, najveći hit je ribarnica

27.12.2017. Događanja

Tržnica Zabok jedina je u Zagorju koja radi svih sedam dana u tjednu, a nudi proizvode domaćih OPG – ova. U ovo blagdansko vrijeme na tržnici je posebno živo, a ponuda je raznolikija nego ikad. Riba, meso, povrće, voće, med, kolači, sokovi, ukrasi za drvce, bučino ulje… samo su neki od proizvoda koji se mogu nabaviti.


Noviteti na tržnici 
Mi uvijek nastojimo uvesti neke novitete. Tako od nedavno imamo jajomat, a svaki čas trebao bi stići i mljekomat. Od kada je prostor tržnice natkrit, tu je toplo i ugodno, a kupaca je sve više. Zainteresiranih OPG – ova je također se više pa imamo i svojevrsnu listu čekanja – rekao je voditelj Tržnice Zabok Krešimir Klenkar. On je prošle subote na tržnici košaricu punu proizvoda domaćih OPG- ovaca uručio Slađani Lež koja je tu vrijednu nagradu osvojila na zajedničkoj nagradnoj igri Tržnice Zabok, Zagorskog lista i portala zagorje.com. – Često smo ovdje na tržnici, a najviše kupujemo domaći piletinu. Razveselila me nagrada jer sam prvi puta igrala nagradnu igru, a portal zagorje.com i Zagorski list redovito čitam –otkrila nam je Slađana.

Tržnica 2
Tržnica 2


Povrće, sirevi, riba.. 
Najveća gužva za našeg posjeta tržnici prošle subote bila je na prodajnom mjestu ribarnice. Najviše se, kaže ribar Ivan, prodaje slatkovodna riba poput šarana i pastrve, no dobro ide i orada i brancin. – Zagorci vole kupovati ribu, pogotovo pred velike blagdane. Naša riba je domaćeg podrijetla, friška i ukusna, a kupci nam se uvijek vraćaju – rekao je ribar. I na prodajnom mjestu Farme muznih krava Vrhovec bila je gužva. – Novi u ponudi nam je sir škripavac kojeg radimo više u ovo doba godine zbog posebnog i kompliciranijeg načina kuhanja. Standardno, najviše se prodaje klasičan svježi sir i vrhnje, ali i lepeze sireva – odnosno pakirane različite vrste sira – rekla nam je prodavačica. Na placu su izrazito traženi bili i proizvodi OPG – a Višnje Korade iz Petrove Gore. Prodaje pekmeze, džemove i sokove od višnja, aornije, vinogradaskih breskvi i malina. - Deset godina se bavim ekološkom proizvodnjom. Moram priznati da se domaća hrana sve više kupuje i svijest ljudi se počela okretati na zdravu hranu – rekla je Škof dodjaći da se puno prodaju sokovi bez šećera. Ana Žukina iz stubičkog kraja također je na štandu imala popriličnu gužvu. – Imam stalne kupce, a najviše se prodaje povrće za juhicu, salata… Sad u božićno vrijeme kupaca ima puno više – rekla je baka Ana.

Tržnica 3
Tržnica 3

ANKETA:

Jadranka Marušić, ZABOK
Jadranka Marušić, ZABOK

Svaki dan sam na tržnici i kupujem sve domaće. Meso, povrće, grinceg za juhu, sve kupujem tu… Drago mi je da je tržnica konačno uređena, da je natkrivena i da je toplo. Ovo je tržnica kakvu grad Zabok zaslužuje.

Zvonko Lončarević, ZABOK
Zvonko Lončarević, ZABOK

Supruga češće kupuje od mene. Kupujemo povrće, sir, eko proizvode… Ja sam inače Slavonac pa ove domaće zagorske proizvode kupujemo tu. Najviše volim jesti puricu s mlincima. Puricu sam i danas kupio.

Željko Lugarić, DESENIĆ
Željko Lugarić, DESENIĆ

Nisam često ovdje na tržnici jer dosta dalje živim, ali danas sam došao. Kupio sam med. Odlična je ovo ideja da se na jednom mjestu i svaki dan mogu kupiti domaći i zdravi proizvodi. Trebalo bi tak biti i u drugim mjestima.

Franjo Petreković, ZABOK
Franjo Petreković, ZABOK

Dođem često na tržnicu, makar samo da prošetam i pogledam kaj ima. Trebalo bi toga biti i više, ali i po drugim krajevima. Danas sam ovdje kupio ukrase za bor u sklopu humanitarne akcije, a inače kupuje sir i mlijeko jako često.

https://youtu.be/zs-VWrnvvrY

Izvor: www.zagorje.com

  • Ispiši: