Kupnjom mimoza podržite borbu protiv raka vrata maternice

22.1.2019. Događanja

Mimoze možete kupiti u Općoj bolnici Zabok i Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice u utorak 22. siječnja.fotografija

Zagorska liga protiv raka također tradicionalno obilježava Dan mimoza koji se obilježava inače svakog 19. siječnja. Tako  u Općoj bolnici Zabok i Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, Dan mimoza obilježit će se u utorak 22. siječnja gdje ćete moći kupiti mimoze.

- Pozivamo sve građane da se pridruže u obilježavanju i simboličnom kupnjom mimoza podrže borbu protiv raka vrata maternice - rekli su organizatori.

Inače, ako ste se ikad zapitali zašto je cvijet mimoze izabran za zaštitni simbol borbe protiv raka vrata maternice u nastavku slijedi odgovor. Mimoza u mnogim kulturama simbolizira ženu, slobodu, emancipaciju i osjećajnost, a samim time što cvjeta u ledenim uvjetima pokazuje i snagu i otpornost koju bi svaka žena trebala imati, kada je u pitanju vlastito zdravlje.

Upravo zato se diljem Republike Hrvatske svake godine obilježava Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice.

Izvor:Zagorje.com

  • Ispiši: