Mreža udruga Zagor započela s provedbom projekta #alarmiraj se

7.2.2019. Kultura

 

Mreža udruga Zagor je započela s provedbom projekta „#alarmirajse“ u partnerstvu s Društvom psihologa Krapinsko-zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok. Projekt je započeo 1. prosinca 2018. i traje do 30. studenoga 2019. godine., a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u ukupnom iznosu od 125.000,00 kuna.

Projekt preventivno pristupa problematici nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba među mladima. Opći cilj projekta je smanjenje nasilja među mladima kroz učenje nenasilnog rješavanja sukoba i prihvaćanja različitosti među mladima, te podizanje svijesti o prisutnosti nasilja među mladima kao i o potrebi preventivnog djelovanja kroz provedbu javne kampanje. U okviru projekta provodit će se različite aktivnosti: edukativne i kreativne radionice za mlade o nenasilnom rješavanju sukoba, edukativne radionice za nastavnike i druge stručnjake koji rade u odgojno-obrazovnim ustanovama, kreativne radionice fotografije s teorijskim i praktičnim dijelom, radionice snimanje videa i radio jingla s preventivnim porukama, obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, kroz koje će se raditi na različitim pojavnim oblicima nasilja među mladima te osvještavanju istih.

U tijeku je kreativan natječaj #alarmirajse na koji se mogu prijaviti učenici/ce srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije.

Natječaj je podijeljen na tri kategorije: literarni rad, likovni rad i multimedijski sadržaj.

Učenici/ce se mogu prijaviti do 13. veljače 2019. pojedinačno ili u grupi.

Nakon zaprimanja radova, žiri će odabrati po jedan najbolji rad iz svake kategorije te odabrani radovi će biti nagrađeni simboličnim nagradama. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se prijave.

Više informacija o samom natječaju nalaze se na mrežnoj stranici Mreže udruga Zagor www.zagor.info/.

 

  • Ispiši: