ŠUDIGO-u odobren novi Erasmus+ projekt vrijedan 39 000 eura

25.5.2020.
  • Podijeli:

Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok odobren je i za slijedeću školsku godinu novi Erasmus+ projekt (K1)u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za zanimanje Grafički tehničar u vrijednosti cc 39 000 eura.

Projekt pod nazivom Fleksibilni u grafici omogućit će učenicima 3. razreda zanimanja grafičkog tehničara u ožujku 2021. odlazak u Budimpeštu. Učenici će u Mađarskoj  odraditi dio praktične nastave u tamošnjim tiskarskim tvrtkama, čime će  obogatiti svoje profesionalno i osobno iskustvo. Nadamo se da će u slijedećoj školskoj godini biti sigurnije putovati izvan Hrvatske i da će svi uvjeti biti pogodni za odlazak i stručno usavršavanje učenika.

Škola i ove godine ima namjeru upisati jedan razredni odjel u sektoru Grafičke tehnologije za zanimanje Grafički tehničar pripreme. Za ovaj novi obrazovni program osigurana je suvremena oprema  i pripremljeni svi uvjeti za rad u školi, a dio praktične nastave odrađivat će se i u suradnji s grafičkim tvrtkama s kojima Škola ima izvrsnu suradnju: Valoviti papir Dunapack d.o.o,   HON-ING d.o.o.,  TISKARA BIROTEHNIK d.o.o., Radin – Grafika.

 Također je važno istaknuti da sve ove tvrtke u velikoj mjeri podupiru razvoj ove struke u Školi, ali i stipendiranjem pomažu učenike te im omogućuju zaposlenja nakon završene srednje škole.


https://www.mobilnost.hr/…/odluka-o-dodjeli-financijske-po…/

Pripremila:Božica Šarić.prof., ravnateljica

  • Ispiši:
Vrh