Održana 8. Zabočka Kukurijada

27.5.2019.

U subotu 25.5.2019. održana je 8. Zabočka Kukurijada – tradicionalna biciklijada Rekreativnog biciklističkog kluba Ku-ku-ri-ku iz Zaboka koja se organizira povodom Svjetskog dana sporta i Svjetskog dana nepušenja. Na ovogodišnjoj biciklijadi sudjelovalo je više od 160 biciklista svih uzrasta, a vožene su dvije rute: velika u duljini od 29 km te mala od 5,5 km prilagođena najmlađim biciklistima. Želja organizatora bila je predstaviti novu biciklističku stazu koja povezuje Zabok i Sveti Križ Začretje. U tome su i uspjeli zahvaljujući Gradu Zaboku i Općini Sveti Križ Začretje koji su, na veliko zadovoljstvo biciklista, uredili stazu i pripremili je za biciklijadu.
Prije starta biciklijade, kod djelatnika Policijske uprave KZŽ, sudionici su mogli evidentirati svoje bicikle, a tom prilikom dobili su i savjete o zaštiti bicikala od krađe te sigurnom bicikliranju. Sudionike biciklijade na startu su pozdravili Sonja Borovčak, predsjednica Koordinacijskog odbora Zdravi grad – Zabok, te gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek.

Biciklijada je organizirana u suradnji s Koordinacijskim odborom akcije Grad Zabok - prijatelj djece, Društvom Naša djeca Zabok, Zavodom za javno zdravstvo KZŽ i Old Choco House-om, a u okviru projekta Zabok – zdravi grad. Sudionici biciklijade dobili su majice sa sloganom Recept za zdravlje bolje - dva kotača i malo dobre volje!, a uz okrjepu na Agroturizmu Kos, na cilju ih je dočekao i nezaobilazni grah.

Cilj biciklijade je potaknuti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života od najranije dobi. Stoga veseli velik broj djece, mladih, kao i cijelih obitelji, koji su dan proveli boraveći u prirodi i kretanjem, uz međusobno druženje i odličnu zabavu. Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima i pozivaju sve da što češće koriste bicikl kao prijevozno sredstvo jer na taj način brinu o svom zdravlju, ali i o okolišu.

  • Ispiši: