Održana radionica „Upravljanje kućnim budžetom“

2.8.2017.

U Stubičkim Toplicama je od 17.-20. srpnja 2017. godine održana radionica „Upravljanje kućnim budžetom“ namijenjena djelatnicima-edukatorima Hrvatskog Crvenog križa. U radu radionice sudjelovali su djelatnici i volonteri HCK iz sjeverozapadne Hrvatske, među njima i dvije djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Sudionici radionice su kroz 4 dana (32 h) edukacije stekli osnovna znanja iz upravljanja kućnim budžetom.

Teme radionice bile su: financijski ciljevi i stil trošenja; dnevnik trošenja; upravljanje troškovima i mogućnosti uštede; imovina i mogućnosti dodatne zarade; dugovi i plan za ubrzano vraćanje dugova; štednja za ostvarene ciljeva; pametno ulaganje; razumno zaduživanje, ovrhe i osobni stečaj; plan rada s korisnicima Crvenog križa (specifičnosti rada i komunikacije, potrebe u vezi financijske pismenosti, sredstva koja nam stoje na raspolaganju).

Interaktivna radionica kroz rad u grupama, prisutne je motivirala na izradu dnevnika trošenja fiktivne obitelji, izradu plana za ubrzano vraćanje dugova fiktivne obitelji, izradu financijskog plana – kućnog budžeta fiktivne obitelji i izradu kratkog plana za rad s korisnicima.

Nakon prezentacije uradaka i diskusije, evaluacija radionice za edukaciju edukatora,  pokazala je da su sudionici radionice bili i više nego zadovoljni četverodnevnom edukacijom  koja je organizirana u sklopu projekta HCK-FEAD, „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“, te da će im stečeno znanje pomoći u radu sa korisnicima Crvenog križa.    

 

ravnateljica, Željka Vukić, dipl. ing. agr.

  • Ispiši: