PAPIRNATE LIJEČNIČKE RECEPTE ZAMIJENILI E - RECEPTI

28.1.2011. Događanja
Od ovog ponedjeljka, 24. siječnja kod svog liječnika primarne zdravstvene zaštite više ne dobivate kao do sada papirnati liječnički recept. Štampani liječnički recept zamijenio je elektronski, tzv. e-recept. Vaš će vam liječnik recept s propisanim lijekom odaslati putem Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava, a vi svoj lijek podižete u bilo kojoj ljekarni. Naravno sa sobom kod liječnika i ljekarnika obavezno morate ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Ljekarnik vas preko matičnog broja pronalazi u računalu, nakon čega vam izdaje lijek. Čini se jednostavno i zasada većih problema nije bilo.

– Pacijent obavlja liječnički pregled uz predočenje zdravstvene iskaznice, dok se propisani recept pošalje elektronski. Za 2 do 3 minute recept je u ljekarni. Lijek možete podići u bilo kojoj ljekarni – pojasnio je dr. Anđelko Glivar, liječnik iz Donje Stubice.

Hoće li to unaprijediti rad ljekarnika te kako se snalaze u prvim danima provjerili smo u ljekarni Crkvenčić u Zaboku.

Zasada sve dobro funkcionira i nemamo nikakvih primjedbi. O problemima koji su se javljali u probnoj fazi promptno smo obavještavali HZZO. Dakle, nedostatke koju su se javljali rješavali smo u hodu – rekla je mag. pharm. Vera Crkvenčić.

Više o ovoj temi pročitajte u novom broju Zagorskog lista

  • Ispiši: