POZIV NA DJEČJU RADIONICU FILMSKE ANIMACIJE „VOĆE I POVRĆE NEMOGUĆE“

16.6.2021.

U subotu i nedjelju, 26. i 27. lipnja 2021. u prostorijama Društva „Naša djeca“ u Zaboku održat će se radionica animacije za djecu, koju će voditi Ivana Bošnjak i Thomas Johnson. Ivana Bošnjak je nakon studija na zagrebačkoj Akademiji likovne umjetnosti animaciju usavršavala na norveškom sveučilištu u Voldi, a danas radi kao lutkarica, animatorica i redateljica. Thomas Johnson dolazi iz Walesa, diplomirao je na studiju novih medija ALU, a uz animirane filmove kreira i stop-animacijske performanse koji su održani na brojnim festivalima. Ovaj višestruko nagrađivani tandem zajedno potpisuje i nekoliko izvrsnih animiranih filmova, kao što su „Udahnut život“ ili „Simulacra“.  

 

U radionici slikovitog naziva „Voće i povrće nemoguće“ polaznici će imati priliku sudjelovati u procesu stvaranja animiranog filma koristeći se tehnikama animacije plastelinom, cutouta i pikselacije, steći razumijevanje kako se iluzija filma može raščlaniti na pojedinačne slike te kako ritam i vrijeme pomažu u stvaranju pokreta. Zajedničkim kratkim animiranim filmom obilježit će se međunarodna godinu voća i povrća, što je i tema ove radionice.

 

Radionica je dvodnevna, u trajanju od četiri sata dnevno i namijenjena je za djecu od 10 do 14 godina te besplatna za sve polaznike. Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se na kontakte: kiki.carolija@gmail.com ili mob: 098 9332055, 0918932023. 

  • Ispiši: