Poziv na predstavljanje Godišnjaka grada Zaboka 2016. koje će se održati 20. 12. 2017. u 18 sati

19.12.2017. Kultura

Poštovane Zabočanke i Zabočani, dragi gosti, prijatelji i suradnici,  

pozivamo Vas na predstavljanje Godišnjaka grada Zaboka za 2016. koje će se održati u srijedu, 20. 12. 2017. u 18,00 sati u Velikoj galeriji grada Zaboka.

Iz sadržaj Godišnjaka koji se daje u prilogu, možete vidjeti koje su sve teme obrađene.

Ovaj broj, između ostalih članaka,  obilježava razgovor s našim sugrađanima koji su zbog svojih zrelih godina, iskustva i zasluga već sad postali legende: Radoslav Bidikov, Dragutin Borovčak, Gabrijel Rafaj, Zvonko Hribernik. Isto tako, spomen na Nikolu Bašića i Vjekoslava (Slavka) Šinjaka više je razgovor s dobrim susjedima i prijateljima. Oni su još tu - s njima u sebi raspravljamo i prisjećamo se nekih drugih vremena.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Tamburaški sastav veteranske grupe Ansambla Zabok u sastavu: Željka Završki - violina Branko Mikac - bisernica Krešimir Završki - bisernica Ivica Tršinski - brač Danijel Tisanić - brač (eventualno) Vlado Šamec - bugarija Zdravko Završki - bas.

Tamburaški sastav veteranske grupe Ansambla Zabok izvodi isključivo program izvornih glazbenih uradaka prikupljenih terenskim istraživanjem ili proučavanjem literature hrvatskih etnomuzikologa, kao što su bili Franjo Ksaver Kuhač,  Vinko Žganec, Josip Andrić i ostali.

U programu ovom prigodom izvest će:

 Mrzlopoljski valcer

 Silvek polka      

 Pajeruš

 Polka iz Kuljevčice

Poštovane Zabočanke  i Zabočani, dragi prijatelji, gosti i suradnici,

dođite na  predstavljanje  Godišnjaka, proslijedite pozivnicu svojim prijateljima i suradnicima, članovima obitelji,  stavite je na facebook, objavite na svojim oglasnim pločama.    

Zahvalni smo Vam na svakom obliku podrške i širenju informacije o predstavljanju Godišnjaka koji će obogatiti našu zavičajnu zbirku.

Veselimo se Vašem dolasku.

Ispred Ogranka MH u Zabok

Ivica Balagović, dr. med. spec.

Ispred uredništva Godišnjaka     

Gordana Dugorepec                                                                                                                                           

Priloženi dokumenti

Sadržaj Godišnjaka br. 4
19. prosinca 2017. 70,52 KB
  • Ispiši: