SPORT: Odličan nastup Olimpovaca na Kontrolnom natjecanju HPS-a u Rijeci

22.2.2021.

Plivački klub Olimp s veseljem je objavio kako su počela plivačka natjecanja. Tako je prošli vikend na bazenima Kantrida u Rijeci održano kontrolno natjecanje HPS-a  za isplivavnje normi za Europsko prvenstvo i Europsko juniorsko prvenstvo.

Na ovom natjecanju nastupilo je više od 200 plivačica i plivača koji su prema mjerilima HPS-a  stekli pravo nastupa.  Olimpovci su sa matičnog bazena Termi Tuhelj, predvođeni trenerima Ivicom Androićem i Larom Očić krenuli put Rijeke s 3 plivača i 2 plivačice. Za Olimp su nastupili: Hana Sivec, Jana Pavalić, Vili Sivec, Petar Pavalić i Patrik Erceg.

Vili Sivec je isplivao dvije norme, a Jana Pavalić četiri norme za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati ovog ljeta u Budimpešti.

-Vili Sivec ( Junior ) je na naše opće zadovoljstvo isplivao norme za nastup na juniorskom prvenstvu Europe u dvije discipline Leptirovim stilom i time zasluženo ''naplatio'' plivački trud koji je  nesebično ulagao na bazenu.  Riječ je o normama 200m Leptir ( 2:04,44 = Norma ) i                                                                                           100m Leptir ( 55,15 sec = Norma ). Vili je je odlično nastupio i u disciplinama 50m Slobodno  i 50m Leptir i u obje discipline osvojio 2. mjesto. Jana Pavalić ( mlađa juniorka ) je na nakon Vilija upotpunila zadovoljstvo trenera, svojih i ostalih roditelja u pratnji, plivala odlično i isplivala norme za EJP uz nekoliko državnih rekorda. Riječ je o normama 50m Slobodno ( 26,03 sec = Norma  i HR juniorski i mlađe juniorski rekord ), 00m Slobodno ( 57,49 sec = Norma i HR rekord mlađih juniorki ), 100m Leptir ( 1:01,46 = Norma ),                                                                       50m Leptir ( 27,17 sec = Norma , 2 stotinke do HR juniorskog rekorda ) – istaknuli su iz Kluba.

Zapažene rezultate je ostvario Petar Pavalić ( Junior ) koji je nastupio u svim disciplinama leđnim stilom ( 50, 100 i 200 m )  i dvije sprinterske dicipline slobodnim stilom ( 50 i 100m ). Petar je bio prvi na 200m, drugi na 50m , treći na 100m Leđno i opet treći na 50m Slobodno.

Hana Sivec ( mlađa seniorka )je plivala sprinterske discipline slobodnim i leptirovim stilom te ostvarila vrlo dobre rezultate i plasmane. Hana je kao mlađa seniorka bila prva na 50m Leptir i dva puta druga na 50m Slobodno i 100m Leptir.

Patrik Erceg ( mlađi junior ) je nastupio na svim disciplinama leptirovim stilom. Patrik je bio prvi na 50m , a dva puta treći na 100 i 200 m Leptir.

Za mjesec dana na istom mjestu, bazenima Kantrida u Rijeci slijedi novo natjecanje 3. Grand prix HPS-a ove sezone na kojem poslovično očekujemo velik broj natjecatelja iz Hrvatse i inozemstva, na kojem će naši plivači imati novu priliku za isplivavanje svojih najboljih rezultata.

  • Ispiši: