Uređuje se sportsko igralište u Grabrovcu, kao i pristupne staze i okoliš skate parka

19.8.2020. Događanja

Vrijednost cjelokupne investicije uređenja igrališta iznosi 235.000 kuna, dok 145.000 kuna iznosi investicija uređenja kod skate park.

 U Zaboku su u tijeku brojni radovi. U skladu s projektnim zadatkom investitora, Grada Zaboka, izrađen je građevinski projekt izgradnje igrališta u Grabrovcu. - Postojeće asfaltno igralište bilo je u lošem stanju, raspucano i neravno te je bila potrebna potpuna rekonstrukcija. Također, ograda prema prometnici i željezničkoj pruzi bila je u lošem stanju, neravna i načeta korozijom, što je zahtijevalo sanaciju i njenu djelomičnu zamjenu. U položajnom smislu sportski teren izgrađen je na mjestu postojećeg u istim gabaritima. Postojeći asfalt je skinut te je izvršen iskop tamponskog sloja, postava geotekstila, a zatim nasip novog tamponskog sloja od 10 cm. Na pripremljenu podlogu ugrađeni su asfaltni nosivi i habajući sloj. Također omogućena je odvodnja posteljice radi nesmetanog nadograđivanja slojeva konstrukcije ceste te odvodnja oborinskih voda s poprečnim i uzdužnim nagibima u kanalice s rešetkom. Voda iz kanalica odvodi se u upojni slivnik – rekli su iz Grada Zaboka.

Preostalo je još za izvesti iscrtavanje linija za sportska igrališta za nogomet i košarku. Ukupna vrijednost cjelokupne investicije (projektna dokumentacija, radovi i oprema, stručni nadzor) iznosi 235.000 kuna. 


 

  • Ispiši: