Zapažen uspjeh učenika srednje glazbene škole - ŠUDIGO - Zabok na INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION - ONLINE

26.5.2020. Kultura

Online Međunarodno glazbeno natjecanje ("1. International Music Competition - Online")  u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo održano je kvalitetom na zavidnoj razini. Na natjecanju su sudjelovali i učenici glazbenih odjela iz  ŠUDIGA - Zabok.  

Prvu nagradu  (apsolutno prvo mjesto, 98 bodova) u V. kategoriji (tambura) osvojio je Roberto Hren,  maturant 4. razreda glazbenog odjela Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću,  te se kao finalist plasirao na 11. Međunarodni festival klasične glazbe koji će se održati sljedeće godine u travnju. Čestitke Robertu i njegovom mentoru Petru Vargi uz izvrsnu korepeticiju Valentine Čanžar.

Isto tako treba istaknuti i uspjeh drugih učenica Škole. Treću nagradu osvojile  su Magdalena Škreblin (klarinet) pod mentorstvom Alena Kundiha uz korepeticiju Irene Lenuzzi te Doris Tkalčević (violina) pod mentorstvom Martine Filipan i uz korepeticiju Danijela Gašparovića. 

 

Ovo je još jedna potvrda kvalitete rada nastavnika Šudiga i njihovih učenika koji svoj talent usavršavaju iz godine u godinu i ističu se uspjesima na  različitim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Pripremla: Božica Šarić, prof. ravnateljica

  • Ispiši: