Novosti

‘Dan crvenih haljina’ obilježen i u Zaboku

Povodom obilježavanja javnozdravstvene i edukativne akcije „Dan crvenih haljina“ s ciljem osvješćivanja specifičnosti i značaja moždanog udara u žena, u Gradskoj galeriji Zabok u Zaboku, 3. veljače 2023. godine održano je predavanje dr.sc. Sanje Kovačić, cijenjene specijalistice neurologije, na temu „Moždani udar kod žena“.

Na pristupačan način, tijekom ovog izuzetno dobro posjećenog predavanja, predstavljena su saznanja o pojavnosti moždanog udara u općoj populaciji i posebno kod žena, potkrijepljena znanstvenim istraživanjima, objašnjenje su suvremene metode liječenja koje se provode i Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana koje su značajno doprinijele poboljšanju rezultata u liječenju posljedica moždanog udara.

Posebno su naglašene čimbenici prevencije moždanog udara kod žena, a kojima se važnost mora dati već u ranom djetinjstvu. Kroz edukativne video materijale, na jednostavan i slikovit način prikazano je kako gotovo svatko može prepoznati stanja koja se povezuju s nastankom moždanog udara.

Skip to content