Novosti

Gradonačelnik Ivan Hanžek potpisao Ugovor za projekt Superstar

Gradonačelnik Zabok Ivan Hanžek potpisao je danas govor za projekt Superstar. Riječ je o projektu kojemu je cilj postizanje socijalne kohezije unutar Urbane aglomeracije Zagreb i unaprjeđenje socijalne usluge za socijalno uključivanje stanovnika Urbane aglomeracije Zagreb. Analiza problema ukazala je da je nužno osmišljavati nove socijalne usluge kao podlogu za uvođenje socijalnih inovacija. Projekt SUPERSTAR obuhvaća pružanje pomoći ukupno 134 korisnika koji nisu uključeni niti u jedan oblik primanja pomoći na području UAZ-a te im prijeti socijalna isključenost. Koordiniranim aktivnostima u projektu pružit će se sveobuhvatna usluga koja uključuje pomoć pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti te socijalna integracija.

U sklopu projekta nabavit će se po jedno vozilo za GDCK Zabok i GDCK Donja Stubica, a oformit će se i dvije posudionice ortopedskih pomagala.

Nositelj projekta je Grad Zabok, a voditeljica Martina Šarić, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti u Gradu Zaboku.

Partneri u provedbi projekta su Grad Donja Stubica, Grad Oroslavje, Općina Gornja Stubica, Općina Marija Bistrica, Općina Stubičke Toplice, Općina Veliko Trgovišće, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Donja Stubica. Ukupna mu je vrijednost 1.655.520,00 kuna.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content