Novosti

IPAK SE KREĆE Početak rekonstrukcije Prilaza dr. Franje Tuđmana očekuje se iduće godine

Raspisivanje natječaja očekuje se u prosincu, a prvi radovi u kasno proljeće, a glavni čim se u funkciju stavi brza cesta Mokrice – Bračak, obavijestio je gradonačelnik Ivan Hanžek

ZABOK – Kako je Prilaz dr. Franje Tuđmana, tzv. Industrijska cesta u Zaboku, frekventnadržavna cesta opasnog rizika jer su na njoj učestale prometne nesreće, u prošlom broju pisali smo o tome kako se njezina rekonstrukcija čeka već godinama. Iz Hrvatskih cesta tada smo dobili odgovor kako je cesta u fazi projektiranja i ishođenja svih potrebnih dozvola nakon čega će se krenuti u kompletnu rekonstrukciju.

Projekt modernizacije gotov

Ovo se pitanje potegnulo i na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Zaboka, a gradonačelnik Ivan Hanžek potvrdio je odgovor Hrvatskih cesta. – Projekt rekonstrukcije i modernizacije Prilaza dr. Franje Tuđmana je gotov. Tender za izvođenje radova, prema informacijama kojima raspolažemo, ide van u prosincu u javne oglase i raspisivanje natječaja. Uza svu proceduru koja je za to nužna, ja očekujem da rekonstrukcija krene u kasno proljeće iduće godine – najavio je gradonačelnik. – U trenu kad se stavi u funkciju brza cesta Mokrice – Bračak krenut će rekonstrukcija, no u dogovoru smo s Hrvatskim cestama da možemo krenuti s nekim radovima koji neće bitno utjecati na odvijanje prometa i prije nego što završi gradnja ceste Mokrice – Bračak. No, dok ona nije gotova, a to znači negdje u rujnu ili listopadu iduće godine, teško je očekivati da se Industrijska cesta zatvori za promet i da se sav promet pusti kroz sam grad Zabok – dodao je Hanžek te pojasnio da to znači da bi u rujnu ili listopadu iduće godine krenuli oni pravi radovi sa svim ljudima, strojevima i potencijalima, kako kaže, “udarnički zahvat”.

Grad će riješiti rasvjetu između rotora

– Prema ohrabrenjima koja imamo od izvođača Viadukta i Zagorjegradnje, na dionici od Mokrica prema Bračaku, može se očekivati i raniji završetak radova na toj cesti – optimističan je gradonačelnik. A obnovom Industrijske ceste postići će se veća sigurnost ceste i prometovanje na “bezbolniji način”. Rekonstrukcija će obuhvatiti gradnju nogostupa i biciklističkih staza s rasvjetom te čak sedam rotora s osvjetljenjem, kao i traku s lijevim skretačima. – Sve to financirat će Hrvatske ceste, a mi smo si u zadatak postavili rješavanje rasvjete između tih rotora, prvo u dijelu od Peugeota do raskršća kod trafostanice riješiti javnu rasvjetu, jer je to i najfrekventniji dio – zaključio je gradonačelnik Ivan Hanžek. (Sabina Pušec)

Izvor: Zagorski list

Skip to content