Novosti

Izborni sabor podružnice UDVDR Krapinsko-zagorska

Dana 09.02.2018.godine sa početkom u 18,30 sati u prostorijama DVD Donja Stubica održan je Izvještajno – izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Krapinsko-zagorske županije kojemu je prisustvovalo 27 delegata iz svih Ogranaka, a kao gosti predsjednik UDVDR Sisačko-Moslavačka Stjepan Hrastnik sa predsjednikom UDVDR grada Popovače Ljubomirom Fridrih, dožupan Krapinsko-zagorski Anđelko Ferek Jambrek te gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić

Sabor je otvorio predsjednik Podružnice Stjepan Pavliša, a izvještajno izborni sabor po izboru sabornika vodilo je radno predsjedništvo u sastavu Ivan Maligec kao predsjednik i članovi Vladimir Krmelić i Josip Horvatin.

U izvješću koje je podnio Predsjednik Podružnice Stjepan Pavliša naznačeno je da je udruga u 2017.godini organizirala veliki broj aktivnosti u zaštiti zdravlja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, promicanju istine o Domovinskom ratu, Informatičkom opismenjavanju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, učešćem na hodočašćima u Loboru, Mariji Bistrici i Vočinu, završila aktivnosti u projektu knjige „Ratne rane zagorja“, organizirala po prvi puta u županiji nakon 22.godine obilježavanje VRO „Bljesak“, skrbila o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji a 2 člana udruge aktivno su bila uključena u izradu novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i još mnogo toga. Kako bi pokazali sve što radimo sve svoje aktivnosti prikazujemo javnosti objavama putem elektronskih i pisanih medija.Financijsko izvješće podnio je Josip Puh. Nakon rasprave jednoglasno su prihvaćena izvješća o radu i financijsko izvješće za 2017.godinu.

Za predsjednika Podružnice u novom 4.godišnjem mandatu jednoglasno je ponovo izabran Stjepan Pavliša ing.el., a za dopredsjednika mr.crim. Josip Horvatin predsjednik Ogranka Zabok Izabrana su i tijela Podružnice i to:

Nadzorni odbor predsjednik Vjenceslav Kučiš i članovi Božidar Licht i Goran Šoštar

Sud časti predsjednik Leljak Dražen i članovi Jagić Božidar i Ilić Stjepan

Delegati Sabora UDVDR RH su Stjepan Pavliša, Josip Horvatin, Vladimir Krmelić, Ivan Maligec i Vjenceslav Kučiš

Potvrđen je sastav Središnjeg odbora u 4.godišnjem mandatu i čine ga Stjepan Pavliša-predsjednik, Josip Horvatin – dopredsjednik i članovi Radovan Hercigonja, Ivan Maligec, Vladimir Krmelić, Dimač Slavko i Šurina Krešimir,

Tajnika podružnice izabrat će na jednoj od prvih sjednica Središnji odbor.

Donesen je Plan rada i Financijski plan za 2018.godinu u kojemu su najznačajnije aktivnosti u provedbi projekata Promicanja istine o Domovinskom ratu, informatičkom opismenjavanju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te udruga civilnog društva uz programiranje na računalima, skrbi o zdravlju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji uz ostvarivanje prava temeljem novoga Zakona o pravima hrvatskih branitelja, humanitarna djelatnost te obilježavanje značajnijih događaja iz Domovinskog rata uz organizaciju obilježavanja VRO Bljesak u Zaboku, memorijalnih turnira i hodočašća branitelja. U obrazloženju planiranih aktivnosti i plana financiranja naglašena je potreba iznimno velikih aktivnosti u pisanju projekata uzrokovanih različitom količinom dokumentacije koja se raspisuje natječajnom dokumentacijom jedinica lokalne samouprave.

Sabornike je ispred županije i župana pozdravio dožupan Anđelko Ferek Jambrek i u prigodnom govoru pohvalio sve aktivnosti koje ova braniteljska udruga poduzima u okviru vlastitih aktivnosti i projektima koje provodi. Naglasio je da su braniteljske udruge ponos županije koje se financijski na drugi način podupire u radu.

Gradonačelnik Donja Stubice Nikola Gospoćić zahvalio je na povjerenju da se sabor održi na prostoru grada Donja Stubica koja bilježi iznimno dobru suradnju sa ovom braniteljskom udrugom posebno zahvalivši na pomoći u organizaciji Svjetskog savate boksa i redarskoj službi koju je dala udruga branitelja i kojom prigodom je naš sugrađanin Luka Lešković osvojio titulu svjetskog savate prvaka.

U ime Podružnice UDVDR sisačko-moslavačke gostiju sabornicima su se obratili predsjednik Stjepan Hrastnik i Ljubomir Fridrih predsjednik UDVDR Ogranak Popovača. Pohvalili suradnju Podružnice sa kojom se odvija cjelogodišnja dobra suradnja i koja je u 2017.godini donirala jedno računalo članu UDVDR Popovača nezaposlenom hrvatskom branitelju ocu 4.djece i aktivno učestvovala u nekoliko aktivnosti održanih u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Pripremio: Josip Horvatin, mr. crim.

Skip to content