Novosti

Kaptol želi za Župu Zabok kupiti zgradu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

Prije nešto više od godinu dana, a zbog sve većeg negodovanja građana da je zgrada derutna, da propada i da se o njoj nitko ne brine, postavili smo upit Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kakva je sudbina zgrade na Trgu svete Jelene.

HZMO – u zgrada ne treba

Riječ je o objektu u kojem je nekad bila smještena njihova zabočka ispostava, no kako su rekli, zgrada je postala prevelika za potrebe njihovog poslovanja pa su svoje službe preselili. Zgrada je tada ostala prazna, a uslijed lošeg stanja, počela je sve više propadati. Na njoj nisu vršene nikakve sanacije ni ulaganja, a to nam je potvrdio i HZMO. – Osim manjih zahvata kako bi se zgrada osigurala od propadanja i zaštitili prolaznici, u posljednje vrijeme nije uređivana – odgovorili su iz Odnosa s javnošću Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje dodajući kako sa zgradom nemaju nikakve planove te su je stavili u prodaju. Kako nam potvrdili, Zavod je objavio javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju nekretnine koji je upravo u tijeku.

Prijava Kaptola i Župe

Gradonačelnik Zabok Ivan Hanžek rekao nam je kako je upoznat sa činjenicom da se zgrada u zabočkoj staroj gradskoj jezgri prodaje, no kako Grad neće kupovati objekt. To će, kako dodaje Hanžek, učiniti Župa. – Naša će se Župa javiti na objavljeni javni poziv, a u objektu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje planira se preseliti kompletni župni ured. Tako bi on bio odmah do crkve – objasnio je zabočki gradonačelnik.

Župnik Marijan Culjak potvrdio nam je tu informaciju. Ističe, Zagrebačka nadbiskupija i Župa Zabok zainteresirani su za kupovinu te zgrade i prijavili su se na spomenuti natječaj HZMO – a. – Kaptol zapravo obavlja poslove prijave na natječaje i kupovinu jer raspolaže novcem, a Župa će koristiti i upravljati prostorom ako se kupi – naglasio je Culjak.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content