Novosti

Na dan grada Zaboka, 25. svibnja, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik Ivan Hanžek najavio nove projekte

Prošlog je petka u prostoru osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom dana grada Zaboka. Sjednici su prisustvovali brojni političari poput saborske zastupnice Dunje Špoljar, županice Sonje Borovčak, zamjenice ministra poljoprivrede Snježane Španjol, saborskog zastupnika Željka Kolara, pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastruktura Jasmina Krizmanića te nekoliko načelnika.

Sve zamišljeno je i ostvareno

Program je svojim nastupom uveličao Zbor Gjalski te učenici zabočke glazbene škole. Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek pozdravio je sve prisutne i zahvalio im na dolasku. Na svečanoj je sjednici najavio brojne nove projekte, ali se i osvrnuo na neke već provedene. Naglasio je također kako se teška ekonomska situacija u državi odrazila i na grad Zabok. – Gledajući proteklu godinu, dakle vrijeme od prethodne sjednice pa do ove, bio je to težak period jer je takva i situacija u državi. Ipak možemo biti ponosni jer smo uspjeli održati određeni nivo života, od komunalnog održavanja pa do svih ostalih obaveza grada koje su omogućile normalno funkcioniranje- rekao nam je Hanžek. Naglasio je da je kompletno promijenjena javna rasvjeta,a obične su žarulje zamijenjene štednima. U najavi nekih novih projekata gradonačelnik je najviše obradovao upravo instituciju u kojoj je sjednica održana, zabočku osnovnu školu. – Do školske godine 2013./2014. bit će završen projekt dogradnje osnovne škole. Riječ je o novih 600 kvadrata prostora i pratećih sadržaja. Nastava će se, nakon te nadogradnje moći održavati u jednoj smjeni, tj. prekinut će se praksa održavanja nastave u dvije smjene – otkrio je gradonačelnik.

Konačno je red došao na ceste

Prema Hanžekovim riječima, najviše ga veseli što je promjenama u ministarstvima napokon poklonjena pažnja Zagorju. Posebno je istaknuo problem prometne infrastrukture koji će se početi rješavati dolaskom ministra Siniše Hajdaša Dončića, donedavnog krapinsko-zagorskog župana.

-Važno je reći da kreće i izgradnja dionice brze ceste od Mokrica do Bračaka, te modernizacija ceste od Mokrica do Klanječkog jezera, a donijeta je odluka o izgradnji ulaza i izlaza s autoceste u visini centra Zaboka – dodao je Hanžek. Spomenuo je da i u doba krize zabočki gospodarstvenici uspješno posluju te je spomenuo otvorenje novog pogona Meditexa u gospodarskoj zoni i kompleks City Parka koji je u novo ruho stavio napuštenu tvornicu Zivt. -Moram reći da će rekonstruirana biti i gradska knjižnica, a na jesen će se krenuti u realizaciju onoga što svi Zabočani već godinama čekaju. Naime, u jesen raspisujemo natječaj za izgradnju sportske dvorane. – najavio je Hanžek. Kao na svakoj svečanoj sjednici povodom dana grada dodijeljena su priznanja. Tako je PoveIju Grada Zaboka dobio dirigent zbora Gjalski, Aleksandar Šandor Pavišić koji već 20 godina vodi zbor. Plakete Grada Zaboka ovoga su puta pripaleDječjem gradskom vijeću koje se svojim trudom i radom uvelike istaknulo protekle godine te DVD-u Gubaševo čija je povijest i uspješno djelovanje dovoljan razlog za dodjelu plakete.

Hanžek: Do školske godine 2013./2014. bit će završen projekt dogradnje osnovne škole. Riječ je o novih 600 kvadrata prostora i pratećih sadržaja. Nastava će se, nakon te nadogradnje moći održavati u jednoj smjeni, tj. prekinut će se praksa održavanja nastave u dvije smjene.

Hanžek: Važno je reći da kreće i izgradnja dionice brze ceste od Mokrica do Bračaka, te modernizacija ceste od Mokrica do Klanječkog jezera, a donijeta je odluka o izgradnji ulaza i izlaza s autoceste u visini centra Zaboka.

U sklopu dana grada Zaboka, položen je vijenac kod centralnog križa na gradskom groblju u Zaboku. Istog je dana u Velikoj galeriji Grada Zaboka otvorena izložba skulptura u bronci autora Matka Trebotića pod nazivom Mistični prostori – staništa, spomeni, svetišta…

Izvor: Zagorski list

Skip to content