Novosti

NK Rudar – NENAD KOVAČIĆ: “Ponosni smo što naš omladinski pogon broji 113 polaznika“

Uspješan rad omladinskog pogona županijskoj prvoligaša iz Dubrave Zabočke

Vrlo dobar rad omladinskog pogona NK Rudar DZ pod vodstvom Nenada Kovačića iz dana u dan u dan dolazi na naplatu. U seniorskoj utakmici protiv Klanjca u sastavu Rudara bila su čak petorica igrača, koja su prije tri i pol godine počela trenirati pod Kovačićevom paskom.

A 2015. kada je Kovačić preuzeo omladinski pogon Rudara, isti je brojao 30 polaznika. Danas omladinski pogon Rudara DZ broji 113 polaznika, među kojima je i 14 djevojčica.

– Ponosan sam na broj članova našeg omladinskog pogona, 113 polaznika respektabilna je brojka. Imali smo velikih rupa, a sada smo fino popunjeni. Prstiće (18 polaznika), zagiće (14) i djevojčice (14)trenira profesorica kineziologije, Maja Gregurić. Zanimljivo je da su se djevojčice same skupile i tražile da treniraju, bez naše inicijative, a čini se da ćemo imati kvalitetnu ekipu – otkriva nam Nenad Kovačić.
Petnaestoro limača trenira Vanja Milinković (posjeduje C licencu i polazi B-tečaj), osmanaest mlađih pionira vodi sam Nenad Kovačić (B – licenca), devetnaest starijih pionira Renato Černjević (C-licenca), a petnaest juniora vodi Mladen Sovec (B-licenca). Neizostavni dio ove trenerske ekipe je i trener vratar Damir Cujzek – Bubi (B-licenca).

– Svi treneri koji rade u našem omladinskom pogonu imaju odgovarajuće licence i teže daljnjem obrazovanju i osobnom napretku. Zagići su nam drugi, limači treći, mlađi i stariji pioniri na vodećim pozicijama, a digli su se i juniori koji su trenutno šesti. Posebno me veseli što smo se pojačali Vanjom i Majom, koji su nam donijeli dodatnu engergiju i odlično rade svoj posao. Rezultat nam nije primaran, no on kvalitetnim radom dolazi sam po sebi. Moram demantirati neke priče da mi u svoj omladinski pogon privlačimo djecu nudeći im mobitele i slične stvari. Klinci dolaze k nama isključivo radi našeg kvalitetnog rada – govori nam Kovačić.

Velika očekivanja od izlaznih starijih pionira i ulaznih juniora

U Rudaru puno očekuju od izlanih starijih pionira i ulaznih juniora. Već za godinu i pol nekolicina njih bi trebala ući u prvu momčad, čime bi prva „petoljetka“ bila uspješno završena. A sve je krenulo prije tri i pol godine i razgovorom predsjednika Rudara, Maria Videka i mladog i vrlo kvalitetnog trenera, Nenada Kovačića, koji je početne trenerske korake napravio u Tondachu, na nagovor Damira Srebačića, a danas je u samom vrhu trenera omladinskih pogona u Hrvatskom zagorju, pa i malo šire. Kovačić i Videk krenuli su od nule, a danas Rudar ima jedan od najboljih omladinskih pogona u Hrvatskom zagorju.

Zajedništvo u svim strukturama

– Velike zasluge za uspješan rad omladinskog pogona idu predsjedniku kluba, Mariu Videku. Bez njega sve ovo ne bi bilo moguće. Moram naglasiti i zajedništvo koje se stvorilo u svim klupskim strukturama. Svi imamo jedan cilj, a to je podizanje rada kluba na jednu višu razinu, u što ulažemo dosta energije, počevši od našeg predsjednika, do Upravnog odbora, nas trenera, pa do našeg vrijednog ekonoma Iveka koji se brine da su tereni u odličnom stanju i da nam ništa nedostaje prije i nakon treninga i utakmica – završio je Kovačić.

Trener Nenad Kovačić poziva sve dječake u dobi od 5-8 godina i djevojčice od 10-16 godina da se priključe radu omladinskog pogona Rudara DZ.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve mobitela: 098/700-390 (Nenad Kovačić) i 098/131-2875 (Maja Gregurić).

Izvor: Zagorje.com

Skip to content