Novosti

ODRŽANA 29. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA ZABOKA

U Jakuševcu Zabočkom gradit će senovo, moderno groblje s arkadama

Na posljednjoj sjednici zabočkog Gradskog vijeća jednoglasno je doneseno 9 točaka dnevnog reda. Jedna od najzanimljivih svakako je bilo predstavljanje projekta izgradnje novog groblja u Jakuševcu Zabočkom.

Kako je rekao arhitekt Ivan Mucko, koji je i predstavio sam projekt, groblje bi se trebalo prostirati na 8 hekatara, a sadržavalo bi 1200 grobnih mjesta veličine 3×3 metra. – Treba otkupiti dosta zemljišta da bi se pristupilo uređenju novog groblja, a zanimljvo je reći da bi ono trebalo imati arkade koje bi dale dodatnu kulturnu vrijednost samom groblju. Zamišljeno je i da bi na početku arkada postavili poprsja znamenitih Zagoraca poput Matije Gupca, Ljudevita Gaja i Antuna Mihanovića – objasnio je Mucko. Gradonačelnik Ivan Hanžek nadovezao se da postoji idejada se na novom groblju izgradi i manja kapelica.

Na vijeću je direktor Zagorskog vodovoda predstavio godišnje izvješće. Zagorski je vodovod, prema njegovim riječima, poslovao pozitivno s 118 tisuća kuna dobiti. – Zasigurno naš najveći projekt u proteklom razdoblju jest puštanje u rad Harine Zlake, a posebno moram naglasiti dobru suradnju s Hrvatskim vodama koje su investirale oko 20 milijuna kuna u naše projekte – naglasio je Mihovilić.

Predsjednik Gradskog vijeća, Žarko Ivančić pitao je što je s vodospremom i kada će ona biti gotova. Direktor Mihovilić odgovorio je da se otvaranje očekuje u kolovozu, a uskoro će se početi puštati voda u nove vodospremnike. Na vijeću je jednoglasno usvojena i odluka da se u Dječjem vrtiću Zipkica oformi još jedna jaslička grupa te se, iz tog razloga, zaposle još dvije odgojiteljice.

Izvor: Zagorski list

Skip to content