Novosti

Poziv na koncert Podium brass quinteta i Paula Goodchilda 24. 7. 2018

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ZABOK
POZIVA VAS NA KONCERT

PODIUM BRASS QUINTETA I PAULA GOODCHILDA

u utorak 24. srpnja 2018. u 19:30 sati
VELIKA GALERIJA GRADA ZABOKA

Uz višestruko nagrađivane hrvatske glazbenike Podium Brass Kvintet kao solist nastupa Paul Goodchild, jedan od vodećih australskih brass izvođača, umjetnički direktor Sydney Brass orchestra, koji je ostvario zavidnu međunarodnu karijeru. Kvintet će nastupiti u sastavu: Marko Bobičanec i Marin Zokić – trubači, Hrvoje Pintarić – rog, Ivan Mučić – trombon i Danijel Požgaj – tuba.

Repertoar ansambla je širok, obuhvaća razdoblje od rane renesanse i baroka do modernih jazz skladbi, filmske i zabavne glazbe. Koncert u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zabok počinje u 19,30 a ulaz je slobodan.

Podium Brass Kvintet

čini pet iskusnih glazbenika: Marko Bobičanec (truba), Marin Zokić(truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba), koje je u ovaj sastav spojila ljubav prema limenim puhačkim instrumentima te komornom muziciranju. Njihova je priča započela u studenom 2014, nakon višegodišnjeg sudjelovanja kroz razne glazbene projekte sa željom da predstave širokoj publici repertoar za kvintet limenih puhača na vrhunskoj razini. Program kvinteta je sastavljen od kompozicija modernog stila te tradicionalnih i jazz skladbi aranžiranih za brass kvitet. Članovi kvinteta su redom diplomirani i nagrađivani glazbenici. Uspješni su pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, vode razne puhačke orkestre, seminare i radionice teaktivno sviraju u raznim drugim komornim sastavima. Rad kvinteta se iznad svega temelji na promicanju skladbi hrvatskih skladatelja ( Prohaska, Bobić, Josipović, Uhlik, Skender, Grubačević… ), ali repertoar ansambla je širok, od rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma, pa do modernih, jazz skladbi, filmske i zabavne glazbe.

Paul Goodchild

priznat je kao jedan od australskih vodećih trubača na svjetskoj sceni, sa znatnim nacionalnim i međunarodnim orkestralnim, komornim i solo iskustvom. S osamnaest godina starosti bio je imenovan kao punopravni član simfonijskog orkestra u Sydneyu. Kao član simfonijskog orkestra u Sydneyu, Paul je bio na turnejama širom Azije, Europe i SAD-a kao i u Singapuru, Kini i Koreji. Često nastupa kao gostujuća glavna truba s većinom simfonijskih orkestara u Australiji kao i u simfonijskom orkestru u Aucklandu.

Godine 2010. Paul je nastupio na International Trumpet Guild World Conference u Sydneyu izvodeći svjetsku premijeru Ornitologije Alana Holleya za solo trubu. Ranije te godine Paul je snimio svoj prvi CD glazbe za trubu i klavir s naslovom “Mixed Dozen” s djelima istaknutih australskih i stranih kompozitora uključujući Matthewa Hindsona, Alana Holleya, Leonarda Bernsteina i Arthura Honnegara…..

Skip to content