Novosti

Prvi rođendan zabočke tržnica

Na Veliku subotu, 31.3.2018., započela je manifestacija ‘Proljeće na zabočkoj tržnici’ koja će kroz četiri subote nuditi brojna događanja i prodajne izložbe na prostoru zabočke OPG tržnice.

– Danas je točno godina dana od otvorenja OPG – tržnice, svi smo zadovoljni, interes je sve veći. Za ovo proljeće organizirali smo četiri tematske subote. Sve je bazirano uz prodaju proizvoda naših OPG – a, a imat ćemo i kuhanje kotlovine, prezentaciju naših hotela, restorana i slično – rekao je voditelj Tržnice Zabok Krešimir Klenkar dodajući kako je cilj same tržnice što više proširiti i zaokružiti turističku priču u Zagorju. Kaže, za tržnicu su čuli u cijelom Zagorju, ali i u Zagrebu.

Klenkar je i Mirjani Grozdek dodijelio vrijednu uskrsnu košaricu, nagradu Tržnice Zabok i našeg portala zagorje.com. Mirjana nam je otkrila kao će proizvode podijeliti s obitelji. – Puno hvala na nagradi. Predivna je. Iznenadila sam se kad mi je javljeno da sam dobitnica – rekla je Mirjana.

Ideju OPG tržnice na kojoj se u svakom trenutku mogu naći domaći proizvodi od samog početka podržava i gradonačelnik Zaboka, Ivan Hanžek. Kako je napomenuo, drago mu je da se javila skupina mladih i entuzijastičnih ljudi koji nisu čekali da Grad sve odradi za njih. – Oni su se uhvatili posla i zaista napravili odličnu priču. Mi smo tu za podršku u svakom trenutku – naglasio je zabočki gradonačelnik.

OPG tržnicom na Veliku je subotu prošetao i župan Željko Kolar. Kaže, drago mu je što je Tržnica Zabok poprište brojnih društvenih, ali i humanitarnih događanja. – Evo i danas ovdje Forum mladih SDP –a prodaje prigodne proizvode za pomoć djeci iz Centra za odgoj i obrazovanje pa sam podržao i tu akciju – istaknuo je Kolar dodajući da je važnost tržnica ovakvog tipa za našu županiju nemjerljiva. – Vrlo je važno da turisti i gosti naših smještajnih kapaciteta u svakom trenutku znaju da postoje ovakva mjesta, da ovdje dolaze i kupuju domaće i autohtone proizvode. Mi OPG – ovcima i proizvođačima s našeg podrčja pomažemo i kroz razne manifestacije gdje oni plasiraju svoje proizvode. Jedna od njih je, svakako, 100 % zagorsko koje će se ove godine po prvi puta održati na tri lokacije – Zagrebu, Rijeci i Puli – istaknuo je Željko Kolar.

Posjetitelji tržnice mogli su kupiti prigodne uskrsne ukrase, ali i uživati u glazbi polaznika zabočkih glazbenih škola.

FOTOGALERIJU POGLEDAJTEOVDJE.

Izvor: www.zagorje.com

Skip to content