Novosti

Rezultati predsjedničkih izbora u Zagorju

Birači Republike Hrvatske predsjednika države dobit će u drugom krugu. Za konačnu pobjedu borit će se Ivo Josipović koji je u prvom krugu, prema privremenim i neslužbenim rezultatima, osvojio 38,46 posto, te Kolinda Grabar Kitarović s 37,22 posto. Veliko iznenađenje prvog kruga predstavlja rezultat Ivana Sinčića, koji je kao relativno nepoznata

I u Krapinsko-zagorskoj županiji isti poredak, s malo drugačijim postocima. Ivo Josipović je osvojio 39,85 posto, Kolinda Grabar Kitarović 35,66, Ivan Sinčić 18,71 i Milan Kujundžić 4,40 posto. Od zagorskih gradova u svih sedam, Krapini, Donjoj Stubici, Oroslavju, Klanjcu, Zlataru, Pregradi i Zaboku, pobijedio je Josipović. On je pobijedio i u 14 općina – Bedekovčini, Đurmancu, Hrašćini, Humu na Sutli, Konjšćini, Krapinskim Toplicama, Kumrovcu, Maču, Petrovskom, Radoboju, Tuhlju, Stubičkim Toplicama, Zagorskim Selima i Zlatar Bistrici. Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila je u 11 općina, u Budinšćini, Desiniću, Gornjoj Stubici, Jesenju, Kraljevcu na Sutli, Mariji Bistrici, Loboru, Novom Golubovcu, Svetom Križu Začretju, Mihovljanu i Velikom Trgovišču.

U našoj županiji na birališta je izašlo 45.725 birača, odnosno 41,71 posto, što je za gotovo šest posto manje od prosjeka državnog izlaska, koji je bio 47,14 posto.
Drugi krug izbora održat će se 11. siječnja.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content