Novosti

Roberto Hren učenik ŠUDIGO-a osvojio 1. nagradu na BISTRIČKOM ZVUKOLIKU

Učenik 1. razreda Glazbenog odjela Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Roberto Hren (bisernica) 5. svibnja 2017. god. je nastupio na 4-tom međunarodnom festivalu, mješovitom natjecanju glazbenika u Mariji Bistrici, “Bistričkom zvukoliku”. U velikoj međunarodnoj konkurenciji ostvario je zapaženi uspjeh. Roberto Hren je osvojio 1. nagradu prosudbene komisije sa visokih 94,00 bodova u prvom krugu natjecanja, te se plasirao na drugi krug natjecanja 7.5.2017. kada je također osvojio 1. nagradu, sa 95,83 bodova. Valja napomenuti da je Roberto nastupio na natjecanju kao jedini tamburaš u svim kategorijama. U pratnji učenika bili su prof. klavira Valentina Čanžar kao korepetitorica i predmetni nastavnik Petar Varga.

Posebnosti Bistričkog ZVUKOLIKA

1. Svi pjevači i instrumentalisti natječu se solistički i komorno u samo jednoj mješovitoj disciplini, solisti su raspoređeni u devet, a komorni sastavi u tri dobne kategorije.

2. Cijelo natjecanje se profesionalno snima uz postprodukciju te objavljuje na YouTube-u. Svaka odsvirana skladba bit će objavljena kao samostalan video.

3. 12 članova ocjenjivačkog suda ocjenjuje cjelokupno natjecanje.

4. Osobna ocjena svakog člana ocjenjivačkog suda je u potpunosti transparentna, a odmah nakon izvedbe članovi Ocjenjivačkog suda će u kratkom obraćanju sugerirati natjecatelju dobre i loše strane njegovog nastupa. Ako natjecatelj ne želi čuti sugestije, neka odmah nakon nastupa ode iz dvorane.

Pripremila: Božica Šarić, ravnateljica

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content