IZBORI ČLANOVA U EU PARLAMENT IZ RH

  • Podijeli:

Europski izbori

26. svibnja 2019.

Europski izbori održavaju se 26. svibnja 2019. Svi punoljetni građani EU-a tada će imati priliku odabrati svoje zastupnike u Europskom parlamentu. Pomozite u oblikovanju budućnosti Europe i glasajte!

Posljednji europski izbori održani 2014. bili su najveći transnacionalni izbori ikad održani u isto vrijeme. Ovaj je put ulog još veći. Svojim glasom pomažete odlučiti o tome kakvu ćemo Europu imati u nadolazećim godinama.

Europski izbori u svibnju 2019. izravno će utjecati na vaš život. Ondje će se odlučiti na koji će način Europa u nadolazećim godinama pristupiti pitanjima radnih mjesta, poslovanja, sigurnosti, migracija i klimatskih promjena.

Te odluke trebamo donositi svi zajedno jer Europa pripada svima nama. Nije važan samo vaš glas, već i glasovi vaše obitelji, prijatelja, susjeda i kolega. Kada svi glasaju, svi pobjeđuju.

Kako glasati?

Iako postoje određeni zajednički izborni propisi, neki se aspekti razlikuju od zemlje do zemlje, primjerice je li moguće glasati poštom ili iz inozemstva.

Konkretni detalji kao što su imena kandidata i lokacije biračkih mjesta postupno će postajati dostupni. Najnovije podatke objavljuje izborno povjerenstvo u vašoj državi.

Ako živite u nekoj drugoj članici EU-a, ondje biste trebali moći glasati za svog zastupnika. Ali ako vaša matična zemlja dopušta glasovanje iz inozemstva, možda imate mogućnost glasati i odande, no to trebate provjeriti u svom veleposlanstvu. Naravno, glasati možete samo jednom, bilo u vašoj matičnoj zemlji ili u zemlji u kojoj živite, ali ne u obje.

Moramo promijeniti Europu i učiniti je učinkovitijom na način da reagiramo na pitanja koja izazivaju zabrinutost građana i nadogradimo ono što smo već postigli.

 Predsjednik Parlamenta Antonio Tajani

  • Ispiši:

Priloženi dokumenti

Odluka predsjednice EU
28. ožujka 2019. 88,15 KB
OBJAVA BIRAČIMA
28. ožujka 2019. 97,57 KB
stranacki sastav
24. svibnja 2019. 46,73 KB
Vrh