Novosti

ŠUDIGO Zabok donio tri nagrade s Državnog natjecanja LIK 2018.

Dana 17. i 18. travnja 2018. u prekrasnom slavonskom gradu Našicama održala se zadnja etapa natjecanja osnovnih i srednjih škola iz područja likovne umjetnosti i dizajna LIK 2018.,

Na 20. jubilarno državno natjecanje pozvano je 39 učenika od 400 prijavljenih iz cijele Hrvatske. Iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na izložbi je sudjelovalo troje učenika: Antonio Piljek Jagić i Sandra Plečko u kategoriji 2A i 2B s mentoricom dr.art. Mirjanom Smolić i Tajana Hamin u kategoriji 3A s mentoricom Anuškom Alfirević .

Vrlo smo ponosni na uspjeh naših učenika na natjecanju u kojem je Sandra Plečko osvojila 2. nagradu u kategoriji 2A za likovni rad i Antonio Piljek Jagić 3. nagradu u kategoriji 2A i 2. nagradu u kategoriji 2B u pisanju eseja.

Domaćin natjecanja je bila O.Š.“ Dore Pejačević“ u Našicama u kojoj su se odvijala sama natjecanja u 1B,2B i 3B kategorijama. U vrijeme rada državnog povjerenstva, učenici i njihovi mentori su imali priliku uz stručno vodstvo razgledati dvorac Dore Pejačević i prelijepi perivoj, kao i Zavičajni muzej Našica, crkvu Sv. Antuna iz doba gotike, kao i zoološki vrt obitelji Bizik.

Svečanost podjela nagrada i priznanja započela je idući dan koncertom proslavljenog tamburaškog sastava Osnovne glazbene škole Dora Pejačević u samoj glazbenoj školi u malom dvorcu. Radovi 39 pozvanih učenika izloženi su u samome dvorcu prve hrvatske moderne pijanistice i kompozitorice Dore Pejačević.

Pripremila: Božica Šarić

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Skip to content