Novosti

U Zaboku i Velikom Trgovišću održane Sportske igre umirovljenika Matice umirovljenika KZŽ

U organizaciji Matice umirovljenika KZŽ u Zaboku i Velikom Trgovišću održane su Sportske igre umirovljenika KZŽ.

U šahu je najviše pokazala ekipa Zaboka u sastavu Stjepan Tršinski i Andrija Jerneić, dok je drugo mjesto pripalo Krapinskim Toplicama, a treće Zlatar Bistrici. Streljaštvo je pripalo ekipi Donja Stubica 1 u sastavu Veljko Horvat i Branko Horvat, drugo je bilo Veliko Trgovišće, a treće Donja Stubica 2. Pojedinačno je najbolji bio Veljko Horvat s 177 krugova, drugi je Branko Horvat sa 167, a treći Žarko Deak sa 161 krugom.

Kuglanje je pripalo ekipi Zaboka u sastavu: Ljudevti Ulaković, Stjepan Tuđa i Vlado Kordej, drugo mjesto pripalo je ekipi Zabok 2, a treće Zlatar Bistrici. Pojedinačno je najbolji bio Vlador Kordej ispred Franje Tršinskog i Branka Zemljića.

U visećoj kuglani, kod žena prva je Zlatar Bistrica, druga je Krapina, a treće Oroslavje, a kod muških prvi je bio Mihovljan, druga Zlatar Bistrica, a treće Oroslavje. U najmasovnijoj disciplini belot za muške, među deset parova pobijedio je Tuhelj, druga je Bedekovčina a treći Zabok. Među ženskim parovima prvu nagradu je osvojila Krapina a iza nje su prva i druga ekipa Zlatar Bistrice. Dodajmo još, da je pikado za muške imao pobjednika u Mihovljanu, slijede Zlatar Bistrica i Veliko Trgovišće, u ženskoj konkurenciji slavila je Krapina dok je drugo i treće mjesto pripalo ekipama Velikog Trgovišća.

Svečano proglašenje i dodjela nagrada uz zajednički ručak održalo se u Domu kulture u Velikom Trgovišću. Iako su ove igre bile zamišljene, kako je rekao u prigodnom obraćanju, novi predsjednik Matice umirovljenika Županije KZŽ, Nikola Capar, prvenstveno kao neka vrst druženja, ipak poštivajući postignute rezultate, u dogledno vrijeme sastavit će se ekipe za regionalno, odnosno, međužupanijsko sportsko natjecanje. Posebnu nagradu dobio je Andrija Jerneić iz Zaboka, koji je s 86 godina bio najstariji sudionik igara umirovljenika.

Izvor: Zagorski list.

Skip to content